De ce nu este copilul meu atent la școală? Oana Moraru: „ASTA e problema cu mulți copii”

Data publicării:
De ce nu este copilul meu atent la școală Oana Moraru „ASTA e problema cu mulți copii” / FOTO: freepik.com@freepik
De ce nu este copilul meu atent la școală Oana Moraru „ASTA e problema cu mulți copii” / FOTO: freepik.com@freepik

Experta în parenting și educație Oana Moraru a vorbit despre motivele din cauza cărora copiii nu sunt atenți la școală, se plictisesc repede și nu au chef de nimic.



Foarte mulți părinți se confruntă cu firmații din partea copiilor de genul: „mă plictisesc la șcaolă”, „nu-mi place”, nu am chef de nimic”.

Oana Moraru spune că principala cauză a acestor afirmații este expunerea extrem de timpurile a acestora la calculatoare/ecrane. Atunci când un copil petrece chiar și 10 minute zilnic pe calculator, orice altceva i se va părea plictisitor.

Citește și „Nu mai vreau la școală!” Oana Moraru, despre ce se ascunde în spatele refuzului copilului: „Elevul trece prin tot felul de ape într-o zi, iar mami și tati pun un bolovan în spatele lui”

“Asta cu m am plictisit, nu am chef, părinții îmi dau telefon și spun: cred că doamna învățătoare trebuie să facă ceva mai greu, mai wow, mai inteligent pentru ca copilul meu se plictisește, sunt stimulii prea simpli.

Dacă un copil stă la jocuri pe calculator zilnic, chiar și pentru zece minute, toată viața i se va părea plictisitoare, inclusiv școala.

Pentru că acolo dopamină e atât de puternic declanșată în creier când se joacă că nimic din restul existenței noastre nu o poate egala.

Dacă vise pare ca copilul nu are chef de nimic este pentru că e posibil în cazul vostru ca mintea lui să fi fost deja deținută de calculator. Copiii se mai plictisesc când au sleială în sistem.

De ce au copiii sleială în sistem?!

Sursa foto: freepik.com@marinaghanis98

Când nu se simt văzuți de părinți sau învățătoare, adică trăiesc preponderent lângă adulți deconectați emoțional, oameni care nu se pot sincroniza cu starea lor jucăușă, prostească, dinamică.

Asta e problema cu mulți copii. Motivul pentru care greșesc la testele de clasa a VII-a, a VIII-a nu e pentru ca nu au învățat, e pentru că știu pe bucăți mici și nu mai au puterea sa stea de la un item la altul în timpul examenului. Aceștia sunt copiii care au stat foarte mult pe aplicații.

După 12 ani aș da copiilor drumul la aplicații educative, deloc până în 12 ani”, a spus Oana Moraru, în cadrul podcastului Părinți Cuminți.

„Există o parte negativă a acestor jocuri educative care sunt introduse de la vârsta de doi ani sau chiar un an. Ele par să facă copilul mai competent în sensul că îi dau informație, dar îi fură capacitatea de a sta în tensiune cognitivă mai mult”, mai explică Oana Moraru.

Citește și „Cum se situează universitățile românești în clasamentele internaționale. „Toate școlile bune își doresc ASTA” / VIDEO”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





pixel