Descoperă metoda „supereroului” pentru a ajuta copiii să se protejeze pe ei înșiși și pe alții!

Data publicării:
Descoperă metoda „supereroului” pentru a ajuta copiii să se protejeze pe ei înșiși și pe alții! / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro
Descoperă metoda „supereroului” pentru a ajuta copiii să se protejeze pe ei înșiși și pe alții! / FOTO: freepik.com @wavebreakmedia_micro

În fața hărțuirii și a altor probleme pe care le pot întâmpina copiii noștri la școală, ne dorim cu toții să îi echipăm pentru a evita situațiile neplăcute. Descoperiți metoda „supereroului”, creată de un expert pentru a construi încrederea copiilor noștri într-un mod eficient!



Laurie Goslan, specialistă în parenting și creatoarea popularului cont de Instagram „Little will become big” cu peste 100.000 de urmăritori, a propus o metodă inovatoare pentru a ajuta copiii să aibă încredere în ei și să se simtă legitimi, notează psychologies.com. Potrivit ei, „nu trebuie să așteptăm ca copilul nostru să fie deranjat sau hărțuit pentru a-și construi încrederea în sine”.

Ea sugerează să începem devreme, folosind metoda ei „supererou”, care include șase pași concreți pentru a-i ajuta.

Care este principiul acestei metode? Se inspiră din calitățile eroilor preferați ai copiilor noștri, deoarece fiecare copil are în el un supererou sau o eroină!

Laurie Goslan oferă șase pași zilnici pentru „a ajuta copilul să-și găsească, să trezească și să-și folosească superputerile”.

Iată cei șase pași cheie pentru transformarea copiilor noștri în supereroi.

Superputerea de a ne spune totul

Scopul principal al acestui pas esențial este să-i arătăm copilului nostru că poate avea încredere în noi. Este important să știe că ne poate spune orice, deoarece toți supereroii au confidenți!

Pentru a realiza acest lucru, expertul recomandă să nu ne pedepsim niciodată copiii atunci când își recunosc greșelile, astfel încât să înțeleagă că a vorbi deschis este cea mai bună soluție.

Dacă copilul tău nu îți spune nimic, nu te descuraja. Unii copii au dificultăți în a vorbi despre ce li s-a întâmplat în timpul zilei. Începe prin a povesti despre propria ta zi și apoi pune-le întrebări pentru a-i încuraja să vorbească despre emoțiile lor.

Superputerea de a distinge binele de rău

O trăsătură esențială a unui supererou este capacitatea de a deosebi binele de rău. Pentru a cultiva această abilitate în copiii noștri, expertul ne învață că trebuie să-i încurajăm să aibă curajul convingerilor lor și să se opună situațiilor pe care le consideră nedrepte sau periculoase.

„Un supererou crede întotdeauna în justiție. Întreabă-i în mod regulat ce părere au despre diverse situații prin intermediul jocurilor, filmelor și cărților”.

Scopul este de a le permite copiilor să înțeleagă clar noțiunile de bine și rău, astfel încât să poată recunoaște adevărații răufăcători și eroii pozitivi din filmele lor preferate, consolidându-și astfel încrederea în sine.

Superputerea de a acționa

Una dintre sursele esențiale ale încrederii în sine este acțiunea.

Încurajându-i pe copiii noștri să se autodepășească puțin în fiecare zi, îi ajutăm să devină supereroi care nu se tem de nimic sau care pot acționa în ciuda fricii!

Cum putem face acest lucru?

Invită-ți copiii să fie activi în viața de zi cu zi. Chiar de la o vârstă fragedă, putem să le cerem să facă mici acțiuni simple, cum ar fi să-și facă patul sau să strângă masa. Cu cât le oferi copiilor mai multe micro-misiuni, cu atât se vor simți mai capabili!

Superputerea de a-ți recunoaște atuurile interioare

Pentru Laurie Goslan, „un copil trebuie să realizeze că are o forță interioară autentică și înnăscută.”

Pentru a lucra la acest aspect, ea recomandă să ne concentrăm pe conștientizarea propriului corp: lucrând la postură, privire și voce. Încrederea în sine se dezvoltă, așadar, și prin intermediul aspectului fizic, ceea ce necesită reconectarea cu sine.

„Cu cât un copil simte mai mult această forță fizică, cu atât o vor percepe și ceilalți. Aceasta este baza carismei pe care o au toți supereroii când își îmbracă costumul”, explică ea.

Cum ne putem ajuta copiii să-și dezvolte postura de supererou?

Le poți cere să stea drepți, ferm ancorați pe pământ, și să-și țină privirea în fața unei oglinzi. De asemenea, îi poți invita să participe la activități de teatru pentru a lucra la tonul și puterea vocii, ajutându-i astfel să se simtă confortabil în propriul corp.

Superputerea de a ști cum să răspunzi la atacuri

„Răspunsul imediat și abilitatea de a avea o replică nu sunt înnăscute, dar pot fi învățate”, explică Laurie Goslan pe contul ei de Instagram. „Un supererou nu renunță atunci când se confruntă cu o agresiune; el o înfruntă și răspunde”.

Potrivit ei, există două tipuri de răspunsuri la agresiune pe care copiii noștri trebuie să le cunoască: răspunsul prin inimă, care constă în replici ce destabilizează adversarul, și răspunsul prin minte, prin replici pasiv-agresive.

Dezvoltarea acestei superputeri necesită pregătire: trebuie să lucrăm cu copiii noștri prin jocuri de rol, alternând între rolurile de agresor și victimă, pentru a-i ajuta să conștientizeze cele mai bune soluții pentru fiecare situație.

Superputerea de a-i ajuta pe ceilalți

„Puterea supremă a unui supererou este să aibă atât de multă încredere în sine și atât de multe resurse, încât să fie capabil să-i ajute pe alții! Altruismul, generozitatea, bunătatea și bunăvoința sunt calitățile tipice ale supereroilor”, explică expertul.

Pentru a-ți antrena micuții eroi, oferă-le zilnic misiuni altruiste: să împartă gustarea cu un copil, să stea lângă un copil care este singur... De asemenea, deoarece copiii învață mult prin imitare, este important să le arăți tu însuți un exemplu prin diverse angajamente zilnice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel