„Din ce au văzut la simulare, cât de proști suntem, trebuia să dea mult mai ușor”. Val de nemulțumiri după subiectele de la BAC / VIDEO

Data publicării:
„Din ce au văzut la simulare, cât de proști suntem, trebuia să dea mult mai ușor”. Val de nemulțumiri după subiectele de la BAC / FOTO: freepik.com @feepikcontributorthailand
„Din ce au văzut la simulare, cât de proști suntem, trebuia să dea mult mai ușor”. Val de nemulțumiri după subiectele de la BAC / FOTO: freepik.com @feepikcontributorthailand

Subiectele examenului de Bacalaureat din acest an au stârnit un val de nemulțumire printre elevi, care s-au plâns de dificultatea subiectelor. Tinerii și-au exprimat frustrările într-un amestec de ironie și dezamăgire.



„Așteptam să pice un Luceafărul, un Harap Alb, ăla de mi-l citea mamaie... A picat Moara cu noroc. Ultima operă dintre toate. Am scris decât anul care cumva l-am nimerit. N-am știut de cine-i scrisă, de Slavici, auzi nume. Din ce au văzut la simulare, cât de proști suntem, în general vorbind, trebuia să dea mult mai ușor. Mulți nu o să ia bacul și mulți o să ne vedem tot aici în toamnă”, a declarat un elev la ieșirea din examen.

@icarteiparte #5pasidebine #misiuneatiktok ♬ original sound - icarteiparte

În fața altui liceu, elevii vorbesc despre dificultatea subiectelor. Unii dintre ei, mai optimiști, și-au exprimat speranța că vor trece cu bine, dar mulți alții păreau descurajați.

„Nu mai venim”, a spus un elev.

„Ușurel, dacă învățam mai mult făceam tot”, a adăugat un altul.

Citește și BAC 2024. Cel mai dificil subiect care i-a încurcat pe elevi la examenul scris la limba română

„Emoțiile erau peste creierul meu”

Nu toți elevii au fost nemulțumiți de subiectele de la BAC. Unii au considerat că examenul a fost accesibil și că s-au descurcat bine. 

„Foarte ușor, mă simt foarte inteligent”, a spus un alt elev care și-a exprimat satisfacția față de subiectele primite.

Mulți elevi au menționat și impactul emoțional pe care l-a avut examenul asupra lor: „Recunosc, emoțiile erau peste creierul meu, dar s-a făcut față”.

@voceabotosani ”Cum a fost subiectul la română?” Ce părere au elevii despre proba scrisă la Limba și literatura română? #voceabotosani#botosani#bacalaureat2024#bac ♬ original sound - Vocea Botosani

„A fost decent pentru toate vârstele, pentru toți copiii”

„A picat nuvelă, doar că eu am scris Harap Alb, sper să puncteze ceva”, a mai spus un alt elev.

Un alt elev a încercat să aducă un ton de optimism: „A fost decent pentru toate vârstele, pentru toți copiii. S-a învățat, nu s-a învățat, de nota de trecere e bine”. 

Dificultatea subiectelor de la BAC 2024 a ridicat multe întrebări despre sistemul de evaluare și despre cât de bine sunt pregătiți elevii pentru acest examen important. În timp ce unii cer subiecte mai accesibile și o reevaluare a modului în care sunt pregătiți elevii, alții consideră că standardele ridicate sunt necesare pentru a menține un nivel educațional corespunzător.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel