Disciplina în școli. Iulian Cristache: „Sunt profesori care au frică să acționeze pentru că vor veni părinții la școală și vor bate cu pumnul în masă. Nu trebuie!” / VIDEO

Data publicării:
Disciplina în școli. Iulian Cristache „Sunt profesori care au frică să acționeze pentru că vor veni părinții la școală și vor bate cu pumnul în masă. Nu trebuie!” / FOTO: freepik.com
EXCLUSIV
Disciplina în școli. Iulian Cristache „Sunt profesori care au frică să acționeze pentru că vor veni părinții la școală și vor bate cu pumnul în masă. Nu trebuie!” / FOTO: freepik.com

Luni, în cadrul emisiunii Dc Edu, moderată de realizatorul Sorin Ivan, a fost prezent Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților – EDUPAR.



În emisiunea de luni de la Dc Edu, Iulian Cristache, președintele Federației Naționale a Părinților – EDUPAR, a vorbit despre disciplina în școli. 

„Sistemul este complex. Vorbim de 3 milioane de elevi, 300.000 de profesori, cu personal auxiliar și nedidactic, și nu este ușor. Și atunci trebuie să avem un cumul de factori. În primul și în primul rând trebuie să avem niște politici publice elaborate de către Ministerul Educației, care să încurajeze și să permită și autoritatea profesorului, dar și responsabilitatea pe care el trebui să și-o asume la clasă. Și doi, avem nevoie de responsabilitatea familiei. Familia trebuie să-și responsabilizeze copilul că-l trimite la școală să învețe pentru el nu pentru altcineva, și să-și respecte colegii, cât și profesorii. Eu așa mi-am trimis întotdeauna copiii la școală. Avem nevoie de o coerență la nivel legislativ pe filiera legea învățământului preuniversitar, regulament de organizare și funcționare și statutul elevului”, a spus Iulian Cristache.

Citește și „Implicarea părinților în educație. Iulian Cristache, președintele EDUPAR: „Trebuie să facem diferența dintre dorință și putință” / VIDEO”

Președintele Federației Naționale a Părinților – EDUPAR, a dat ca exemplu cazul elevului de la Mureș care și-a lovit diriginta.

„Un caz oribil, unde școala a procedat în consecință foarte bine. La exmatriculat cu drept de înscriere un an de zile, pentru că are drept la educație și trebuie să fie reîncadrat în societate, dar neavând statutul elevului actualizat el a atacat decizia și cred că va avea câștig de cauză. Asta pentru că statutul elevului face referire la exmatriculare doar la învățământul postliceal. Deci ne trebuie și sancțiuni clare, ferme, aplicate. Am înțeles că sunt profesori care au frică să acționeze pentru că vor veni părinții la școală și vor bate cu pumnul în masă. Nu trebuie să aibă această frică! Ei trebuie să acționeze în consecință, se uită pe cadrul legal. Bineînțeles, trebuie să discutăm în primul rând de prevenție, dar sunt situații, dar sunt situații în care prevențiile nu-și mai ating scopul și atunci trebuie să ai posibilitatea să dai acele sancțiuni astfel încât să știi că poți să plătești pentru orice greșeală pe care o faci ”, a explicat Iulian Cristache.

Sorin Ivan, realizatorul emisiunii, spune că prima măsură care trebuie aplicată este coerciția, constrângerea.

Emisiunea integrală poate fi urmărită în linkul de mai jos.

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel