Doctor Menis Yousry: Dacă vei continua să faci acest lucru, îi va fi foarte greu copilului tău atunci când va crește

Data publicării:
Fotografie de la Karolina Grabowska/ Pexels
Fotografie de la Karolina Grabowska/ Pexels

Când spunem cuvântul cadou, automat mintea ni se duce către un lucru material, eventual prețios și scump sau poate la un lucru pe care copilul și-l dorește din toată inima lui. Da, este vorba despre un lucru extrem de dorit de toți copii, extrem de prețios dar în niciun caz nu este un lucru material. Haideți să vedem care este acel lucru potirivit doctorului Manis Yousry.



În lumea agitată de astăzi, unde tehnologia și programele încărcate domină viața de zi cu zi, cel mai prețios cadou pe care îl puteți oferi copilului vostru nu este nicidecum un obiect material care poate fi cumpărat online sau de la magazinul de pe colț.

Este ceva de care dispun toți părinții, doar că, în tumultul zilelor stresante în care trebuie să te împarți între muncă, casă și alte îndeletniciri de adult, aceștia uit adesea că dețin acest ”cel mai frumos cadou” pe care toți copiii și-l doresc. 

Invitat în podcast-ul Fain și Simplu a lui Mihai orar, doctorul specialist în psihoterapie de cuplu și de familie, Manis Yousry, a atins un subiect foarte simplu, dar în același timp foarte complex: cel mai de preț cadou pe care un părinte îl poate oferi copilului său.

”Cel mai bun cadou pe care îl poți da copiilor voștri pe viață este ca voi să fiți fericiți. Un exercițiu uimitor pe care îl puteți face cu copiii voștri. Nu sunt sigur că toată lumea îl poate face: stai lângă copilul tău și nu fă nimic. Absolut nimic. Nici măcar să nu vă gândiți la ceva. Acesta este lucrul pe care orice copil și-l dorește: să fie cu tine. Nu trebuie să faci asta 24 de ore pe zi. Copiii nu vor jucării, bani, computere... ei nu vor nimic din toate astea. Dacă îi faci copilului tău o viață ușoară încă de când acesta e mic, îi va fi foarte greu atunci când va crește. Și asta noi facem mereu: le facem viața prea ușoară. De ce facem acest lucru? Pentru că ne simțim vinovați deoarece nu putem petrece timp cu ei și suntem ocupați să facem orice să urmărim și să obținem succesul”, a spus Manis Yousry în podcast-ul mai sus menționat.

2. Fotografie... (pexels-ketut-subiyanto-4473888_18229000.jpg)

Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels

În calitate de părinți, dorința de a oferi totul copiilor noștri este firească. Fiecare părinte își dorește că copilul său să nu ducă niciun fel de lipsă, să aibă tot ce își dorește și să fie fericit, iar pentru a realiza aceste lucruri, ambii părinți se dau peste cap și fac eforturi uneori supraomenești uitând în același timp că, de fapt, cel mai de preț lucru pe care și-l dorește copilul și care este și cel mai benefic pentru dezvoltarea lui este ”timpul”.

Acel timp care, după cum a specificat și doctorul Manis Yousry, nu trebuie să fie 24 din 24 de ore, ci în fiecare zi, constant, un mic interval în care să te detașezi de lumea adulților și să fii acolo, lângă copil, doar pentru el. Fără gânduri, fără preocupări, să stai lângă el, să te simtă și să se hrănească cu dragostea ta.

2. Fotografie... (pexels-ketut-subiyanto-4473980_68811000.jpg)

Fotografie de la Ketut Subiyanto/ Pexels

Prin urmare, nu lucrurile materiale ci timpul petrecut cu copiii este esențial pentru dezvoltarea lor emoțională, socială și cognitivă. Într-o lume din ce în ce mai agitată, cu programe încărcate și multe distrageri, asigurarea unui timp de calitate cu copiii poate părea o provocare. Cu toate acestea, beneficiile sunt inestimabile și contribuie semnificativ la creșterea și dezvoltarea armonioasă a copiilor.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel