Doi copii, spitalizați după ce au mâncat bomboane care conțineau canabis: Mama i-a dus la medic după ce a văzut că micuții se simt rău

Data publicării:
Doi copii, spitalizați după ce au mâncat bomboane care conțineau canabis: Mama i-a dus la medic după ce a văzut că micuții se simt rău. FOTO: freepik.com @KamranAydinov
Doi copii, spitalizați după ce au mâncat bomboane care conțineau canabis: Mama i-a dus la medic după ce a văzut că micuții se simt rău. FOTO: freepik.com @KamranAydinov

Doi copii au fost transportați de urgență la spital în urma consumului unor bomboane care conțineau cannabis, în Cehia. 



Autoritățile au inițiat o investigație amănunțită în acest caz. Potrivit unui comunicat oficial emis joi, un purtător de cuvânt al poliției a confirmat că poliția cehă a demarat o anchetă în legătură cu situația în care doi copii au găsit și consumat bomboane care conțineau extract de canabis. Informațiile au fost furnizate de agenția de presă dpa și preluate de Agerpres.

Produsele dulci, care conțineau tetrahidrocanabinol (THC), principala substanță activă din canabis, erau ambalate într-un mod care imita aspectul unor bomboane familiare copiilor, au explicat reprezentanții poliției.

Citește și Klaus Iohannis, despre introducerea de teste antidrog în școli: „Doar cu acordul părinților. Nu putem să stăm să observăm și să nu facem nimic!”

Copiii aveau substanța în organism

Evenimentul a avut loc în regiunea Most, situată în nord-estul Cehiei, în apropiere de capitala Praga. Mama minorilor a devenit suspicioasă în legătură cu starea lor și i-a dus imediat la spital pentru investigații amănunțite.

Testele medicale ulterioare au confirmat prezența substanței în organismul celor doi pacienți minori. Din fericire, aceștia nu au suferit efecte negative semnificative asupra sănătății în urma consumului. Potrivit oficialilor, există suspiciuni că bomboanele conținând canabis ar fi fost aduse din străinătate.

Este important de menționat că vânzarea acestor tipuri de produse este interzisă prin lege în Cehia. Autoritățile îi sfătuiesc pe cetățeni să anunțe imediat poliția în cazul în care se confruntă cu situații similare și să evite consumul de astfel de produse dulci.

Vezi și Patru copii, la spital după ce mama i-a spălat cu insecticid pentru oi ca să-i scape de păduchi

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: bomboane canabis cehia copii droguri parinti





DC Media Group Audience
pixel