Dr. Mihail: „Siropul de tuse e la fel de eficient ca un pahar de apă! Efectiv ar trebui interzis!”

Data publicării:
Dr. Mihail: „Siropul de tuse e la fel de eficient ca un pahar de apă! Efectiv ar trebui interzis!” / FOTO: freepik.com @Grinvalds
Dr. Mihail: „Siropul de tuse e la fel de eficient ca un pahar de apă! Efectiv ar trebui interzis!” / FOTO: freepik.com @Grinvalds

Unul dintre cei mai cunoscuți medici din România, dr. Mihail Pautov, a spus recent că „siropurile de tuse ar trebui interzise”.



Publicitate

Medicul a îndemnat oamenii să caute informații pe internet înainte de a lua orice medicament pentru tuse.

„Înainte să iei un sirop de tuse, caută pe Google! Scrie: sirop de tuse, studii randomizate. Scrie în engleză: cough syrup studies. Și o să vezi studii, care toate îți arată că un sirop de tuse e la fel de eficient ca un pahar de apă”, a spus medicul pe platformele de socializare. 

Potrivit dr. Mihail Pautov, aerul uscat din cameră și căldura pot contribui la tusea cronică, făcând din siropurile de tuse o soluție temporară și, uneori, chiar nocivă.

„Deci, da, siropurile de tuse efectiv ar trebui interzise sau ar trebui date numai pe prescripție medicală pentru că siropul de tuse împreună cu aerul uscat din cameră și cald sunt de multe ori cauza principală pentru foarte mulți adulți și copii pentru care ei tușesc cronic mai mult de patru săptămâni sau opt săptămâni”, a conchis medicul.

Este recomandată prudență în folosirea siropurilor de tuse

Impactul negativ al siropurilor de tuse a fost, până acum, în principal, studiat în cazul copiilor mici.

Cu toate acestea, chiar și în cazul copiilor mai mari, deși nu există restricții clare privind administrarea acestor medicamente după vârsta de 6 ani, este recomandată prudență în folosirea lor.

Este esențial să se consulte un medic înainte de a le oferi copiilor, pentru a se asigura că tratamentul este adecvat și sigur în fiecare caz.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Probleme de sanatate




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel