Dr. Adina Alberts trage un semnal de alarmă: ”Avem o mare problemă, noi mămicile”. Atenție la acest detaliu de pe torturile aniversare

Data publicării:
Foto: Freepik @proostoleh
Foto: Freepik @proostoleh

Alimentația copiilor este una dintre cele mai mari provocări pentru părinți, mai ales în contextul tentațiilor oferite de alimentele bogate în zahăr și aditivi chimici.



Dr. Adina Alberts atrage atenția asupra obiceiurilor alimentare formate încă din copilărie, subliniind impactul negativ al consumului frecvent de dulciuri și produse cu coloranți chimici.

De la torturi aniversare la meniurile pentru copii: o problemă de priorități

Într-un video postat pe rețelele de socializare, Dr. Alberts povestește cum fiica sa, Briana, era atrasă de ornamentele colorate de pe torturile aniversare, fără a gusta efectiv tortul. 

”Avem o mare problemă, noi mămicile, cum să ne educăm copiii, să nu aleagă la petreceile aniversare, de pe tort, ornamentele. Eu am avut problema asta cu Briana, fetița mea. Ea la fiecare aniversare, când a venit momentul tortului, nu a ales decât ornamentele care știm bine, că sunt de regulă făcute din zahăr și cu coloranți alimentari chimici, fără să guste uneori din tort, absolut deloc. 

Și după cum bine știm, sunt multe, multe alimente nefericite, alegerea acestor alimente este nefericită când vine vorba de petrecerea unui copil. Chiar și în meniurile marilor restaurante, dacă ne uităm la meniul de copii, o să vedem numai junk food, numai fast food. Nu vedem o supă, nu vedem o salată, nici măcar Caesar salad nu există. Există șnițel, există hamburger, există dulciuri și paste.

Revenind la coloranții chimici, haideți să ne gândim puțin. E adevărat că tortul acela pe care îl comandăm o dată pe an pentru copilul nostru, este comandat la o cofetărie și în general copiii sunt atrași de design-ul tortului. Nu-i interesează ce blat, ce frișcă,  are sau n-are nuci, are, n-are fructe... nu-i interesează gustul tortului. Important este să reprezinte un personaj din desene animate sau ce formă sau figură își dorește copilul respectiv.

Și aceste construcții nu se pot face decât din zahăr cu coloranți alimentari. Deci avem o dată zahăr pur și avem și o groază de chimicale. Asta vreau să vă spun. Este foarte important să vă educați copiii să facă niște alegeri corecte.

Dacă din fragedă pruncie, dacă la trei ani i-ați luat prima dată la cumpărături cu voi, găsiți maniera cea mai potrivită ca ei să aleagă în mod corect. Eu, cu fiica mea, mereu am avut discuții cu ea înainte de a merge la cumpărături. I-am spus că poate să aleagă două lucruri pe care le poate pune în coș, dar niciodată n-am plecat de la magazin cu două lucruri ale ei reprezentând dulciuri sau alimente. Totdeauna au fost cărți, creioane sau jucării.

Mă bucur pentru că o văd alegând lucruri bune. Chiar și când mergem acum, de exemplu, la împinge tava, la all inclusive, merge, își ia o clătită, dar nu are decât o jumătate de linguriță de gem, uneori nici atât, pe clătita respectivă. Deci fără coloranți chimici. Există coloranți naturali, Folosim coloranți naturali. Sănătatea ta, este prioritatea mea”, a spus dr. Adina Alberts.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Alimentatie si nutritie





pixel