Drepturile omului în ziua de azi. Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu: „Suntem norocoși” / VIDEO

Data publicării:
Drepturile omului în ziua de azi. Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu „Suntem norocoși” / FOTO: freepik.com@ Jomkwan
EXCLUSIV
Drepturile omului în ziua de azi. Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu „Suntem norocoși” / FOTO: freepik.com@ Jomkwan

Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu a fost invitatul lui Sorin Ivan la emisiunea de la Dc Edu.



Temele de discuție s-au axat pe Declarația Universală a Drepturilor Omului din 10 decembrie 1948 și importanța ei, pe drepturile și libertățile fundamentale ale omului, statul de drept, libertățile și îndatoririle fundamentale din Constituția României, precum și pe drepturile omului din lumea de astăzi, dreptul fundamental la educație sau importanța cunoașterii drepturilor omului. 

„Azi suntem norocoși, la nivel internațional s-a cristalizat un sistem coerent și relativ complet de standarde internaționale în materia drepturile omului care sunt menite tocmai să avenite fenomene și aspecte distopice.

Există ca o regulă în toate statele internaționale, deși mecanismele de funcționare, există standarde exprese care sunt menite să asigure deplina egalitate și nediscriminarea în aplicarea lor, cu protecția specială a multor categorii care au avut probleme în anumite state inclusiv în România.

 Prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu: Lumea este complexă, și acum ne aflăm într-o perioadă turbionară, care ridică provocări multiple inclusiv din problematica drepturilor omului.

Uitați-vă ce se întâmplă cu dreptul național public în sine de la care drepturile omului se raportează, prin acțiuni care au înfrânt principii fundamentale privind dreptul la pace, non agresiunea, s-a putut pune sub semnul întrebării anumite principii fundamentale și coerența dreptului internațional așa cum s-a clădit el, după decenii de activitate intensă diplomatică și juridică la nivel internațional.

Drepturile omului au această caracteristică.

Sunt un produs complex, ele au standarde, norme, principii care s-au stabilit la nivel internațional și aici, ca jurist, sunt deplin încrezător în ele și în eficiența lor pentru un sistem normativ, au dispoziții, dar și sancțiuni, dar, totodată, ele sunt relativizate prin universalitatea lor și prin specificitatea culturală specifică anumitor spații.

Din acest joc, trebuie găsit căile cele mai facile de dezvoltare și de promovare a lor”, a explicat prof. univ. dr. Nicolae Voiculescu, de la Universitatea ”Titu Maiorescu” din București, dar și reprezentant al Asociației Ambasadorilor și Diplomaților de Carieră din România. 

Materialul integral poate fi ascultat în linkul de mai jos: 

Youtube video image

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri





pixel