„E jenant!” Un milenial face o radiografie dură a parentingului de azi: „Părinții din generația Y, cauza unei crize educaționale fără precedent!”

Data publicării:
„E jenant!” Un milenial face o radiografie dură a parentingului de azi: „Părinții din generația Y, cauza unei crize educaționale fără precedent!” / FOTO: freepik.com @EyeEm
„E jenant!” Un milenial face o radiografie dură a parentingului de azi: „Părinții din generația Y, cauza unei crize educaționale fără precedent!” / FOTO: freepik.com @EyeEm

„Ne confruntăm cu provocări uriașe în deceniile următoare și trebuie să ne creștem copiii astfel încât să le poată face față.”



Dacă ai urmărit recent discuțiile din rândul profesorilor, probabil ai auzit numeroase povești despre copii care nu știu să citească, au crize de nervi în clasă și nu manifestă respect față de cadrele didactice.

Mai mult decât atât, mulți părinți refuză să-și corecteze copiii atunci când se comportă inadecvat și, în schimb, dau vina pe alții.

Cu toate acestea, un millennial susține, conform Your Tango, că vina aparține chiar generației sale de părinți, argumentând că este esențial să „ne implicăm mai mult” în educația copiilor.

Citește și 11 aspecte îngrijorătoare pe care profesorii le observă la elevii din generația actuală și pe care părinții ar trebui să le știe: „E un semnal de alarmă pentru întreaga societate!”

Un milenial susține că este „jenant” cât de slabă este generația sa în ceea ce privește educația parentală

SURSA FOTO: freepik.com @shapovalphoto

Aceștia și-au început postarea comparând subreddit-ul r/teachers cu „un accident de mașină în slow-motion de la care nu mă pot desprinde, pentru că este plin de postări constante ale profesorilor ajunși la capătul răbdării, deoarece elevii lor se comportă din ce în ce mai rău.”

Autorul postării susține că părinții din generația millennial sau Y (n.r. - demografii și cercetătorii folosesc de obicei începutul anilor 1980 ca dată de naștere a primilor mileniani, și mijlocul anilor 1990 până la începutul anilor 2000 ca ultimi ani) sunt principala cauză a problemei.

„Partea cu adevărat îngrijorătoare este că profesorii par să fie de acord că parentingul defectuos stă la baza acestei spirale în care ne aflăm acum”, au scris ei.

Numeroasele greșeli pe care le observă la generația actuală de părinți

„Părinții le dau copiilor un iPad de la cinci ani, fără nicio restricție”, a scris acesta, referindu-se la ceea ce consideră a fi un parenting defectuos. „Părinții care văd orice fel de mustrare ca pe o formă de abuz, care cred că profesorii sunt doar bone.”

El a continuat: „Părinții care își cresc copiii cu ideea că nu sunt niciodată responsabili pentru propriile acțiuni și că adevărata abilitate în viață este să nu îți asumi niciodată responsabilitatea.”

De asemenea, a adăugat că mulți părinți din această generație interpretează greșit conceptul de educație blândă, confundându-l cu lipsa limitelor și evitarea cuvântului „nu”. Aceștia sunt mai preocupați să fie prietenii copiilor lor decât să le fie părinți și renunță să le impună reguli clare.

„Este jenant cât de slabi suntem ca generație în ceea ce privește educația parentală”, a recunoscut autorul.

„Știu că ne-am confruntat cu multe provocări de când am devenit adulți și că viața nu a fost ușoară. Dar… și generațiile anterioare au avut problemele lor. Să dăm vina pe evenimentele exterioare pentru eșecurile noastre în parenting este pur și simplu ridicol.”

SURSA FOTO: freepik.com @beznika

Autorul postării descrie tipurile de copii pe care părinții milenials îi cresc

„Copii care cred că este în regulă să lovească, să dea cu piciorul și să țipe pentru a obține ceea ce vor, copii care nu respectă autoritatea”, a scris acesta.

„Copii care nu își imaginează un viitor în educație, bazându-se pe ideea că anumite meserii îi vor salva, fără să înțeleagă că și acestea necesită cunoștințe solide, studiu și învățare”, a adăugat el.

Responsabilitatea trebuie învățată de la o vârstă fragedă, iar acest lucru depinde în primul rând de părinți. Până la urmă, nu este responsabilitatea profesorilor să îi învețe pe copii lecția responsabilității.

Așa cum a explicat utilizatorul Reddit: „Profesorii sunt grădinari care plantează semințe și oferă solul potrivit pentru creștere, dar părinții sunt lumina soarelui și apa.”

„Trebuie să ne asumăm, ca generație, rolul de părinți responsabili, asigurându-ne că cei mici învață atât la școală, cât și acasă, că rămân implicați și curioși, că înțeleg ce înseamnă responsabilitatea”, a insistat autorul. „Trebuie să le arătăm că acestea sunt cerințele minime.”

Chiar și părinții millennials trebuie să impună consecințe clare, astfel încât copiii să învețe să distingă binele de rău. Fără această ghidare, ei vor crește acționând fără a lua în considerare impactul negativ al comportamentului lor asupra celorlalți și asupra propriului viitor.

„Trebuie să ne mobilizăm”, a concluzionat utilizatorul Reddit. „Pentru profesorii noștri, pentru copiii noștri și pentru viitor. Ne așteaptă provocări uriașe în deceniile următoare, iar copiii noștri trebuie să fie pregătiți să le facă față.”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel