Educația începe acasă: Valori de Crăciun pe care să le transmiți copiilor tăi

Data actualizării: | Data publicării:
Educația în valori începe acasă Valori de Crăciun pe care să le transmiți copiilor tăi / FOTO: freepik.com@freepic.diller
Educația în valori începe acasă Valori de Crăciun pe care să le transmiți copiilor tăi / FOTO: freepik.com@freepic.diller

Crăciunul este un moment minunat pentru a da frâu liber celor mai bune sentimente. 



Asta nu înseamnă că trebuie să le limităm doar la această perioadă, dar poate servi ca un punct de plecare pentru a vorbi, a da exemple și a încuraja anumite comportamente pozitive în copii.

Despre acest subiect am vorbit cu Mar Rey, profesoară la școala CEU San Pablo Montepríncipe din Madrid, care împărtășește ce valori ar trebui să încercăm să transmitem în aceste zile.

Citește și Iată secretul pentru a crește copii care sunt mai inteligenți emoțional și rezilienți decât majoritatea. „Este esențial”

Solidaritatea, o formă de viață care acum devine mai evidentă

Recunoștința, o atitudine de încurajat încă de la vârste fragede.

SURSA FOTO: Freepik.com@senivpetro

De Crăciun, copiii de obicei primesc o avalanșă de cadouri. Imersați într-o societate consumistă, nu sunt întotdeauna conștienți de cât de norocoși sunt din acest punct de vedere și nu se opresc să mulțumească.

Responsabilitatea revine, în parte, adulților, deoarece sărbătorile în care sunt răsfățați se transformă adesea într-o cursă pentru a deschide cadourile fără oprire.

Ce este de făcut? „A nu le da imediat tot ce cer îi face să aștepte cu mai multă entuziasm ceea ce își doresc și dezvoltă în ei valoarea răbdării.

În plus, punerea unor limite îi pregătește pentru viață și îi ajută să gestioneze frustrarea, deoarece nu vor reuși întotdeauna să își îndeplinească imediat obiectivele", spune reprezentanta CEU San Pablo Montepríncipe, pentru Hola.com.

Familia, ca pilon pentru copil

Pacea și liniștea, o oglindă în care să crească

„Ceea ce ajută cel mai mult la dezvoltarea unui caracter echilibrat este crearea unui mediu în care se respiră afecțiune și înțelegere", subliniază profesoara.

Când copiii cresc într-un astfel de mediu de liniște, pot beneficia de multe avantaje, cum ar fi capacitatea de a se pune în locul celorlalți, de a-și ierta greșelile și de a ști că toți suntem limitați.

„În plus, trebuie să îi învățăm să își numească emoțiile și să le exprime într-un mod adecvat, astfel încât să îi putem înțelege și ajuta", încheie ea, atât atunci când se simt bine și în pace, cât și atunci când sunt irascibili sau au orice altă emoție care le dereglează starea.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel