Efectele dependenței digitale. „A încerca să credem că tehnologia se poate substitui oricărei forme de evoluție a minții umane, nu face decât să se întâmple ASTA”

Data publicării:
Efectele dependenței digitale. „A încerca să credem că tehnologia se poate substitui oricărei forme de evoluție a minții umane, nu face decât să se întâmple ASTA” / FOTO: Nfreepik.com@ Racool_studio
EXCLUSIV
Efectele dependenței digitale. „A încerca să credem că tehnologia se poate substitui oricărei forme de evoluție a minții umane, nu face decât să se întâmple ASTA” / FOTO: Nfreepik.com@ Racool_studio

Coordonatorul Centrului Municipiului București de Asistență Psihopedagogică a fost invitatul lui Sorin Ivan în emisiunea de luni.



Profesorul Robert Florea a vorbit în cadrul emisiunii de la DC Edu despre efectele dependenței digitale.

“Problema este că cercetările în domeniul acesta arată în felul următor: că în condițiile în care noi nu suntem atenți cu proprii copii până în jurul vârstei de 16 ani în a încerca să diminuăm contactul lor din punct de vedere cerebral, neurocerebral cu tot ceea ce înseamnă zona digitalului, practic este o agresiune a minții lor.

Și știm foarte bine că până în jurul vârstei de 16 - 18 ani, ceea ce creierul asimilează rămâne ca structură cvazipermanentă dacă nu intervin niște abordări radicale în acest sens.

Intervențiile următoare devin foarte dificile. După aceea începem să discutăm despre o zonă clinică, despre sănătatea mintală. (...)

Problema este că noi nu ne putem nega propria natură. Noi suntem cinstiți într-un anume fel. A încerca cumva în acest moment să negăm din punct de vedere antropologic ceea ce suntem, e o mare eroare.

Și a încerca cumva să credem că tehnologia se poate substitui oricărei forme de evoluție a minții umane, nu ne va duce decât într-o mare capcană”, a explicat Robert Florea la Dc Edu.

Citește și Problemele, dificultățile și vulnerabilitățile elevilor. Profesorul Robert Florea: „Ca să rezolvi niște probleme trebuie să faci ASTA”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Invitati si Interviuri




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel