Elev de 11 ani dat dispărut de părinţi după orele de curs, găsit de poliţişti

Data publicării:

Părinții unui copil de 11 ani au anunțat Inspectoratul de Poliție Județean (IPJ) Buzău la scurt timp după încheierea orelor de curs, semnalând că acesta nu a ajuns la locul convenit unde trebuia să se întâlnească cu bunica sa.



Potrivit IPJ, au fost mobilizaţi poliţişti de ordine publică, de investigaţii criminale, jandarmi şi poliţişti locali, datele şi semnalmentele minorului fiind prelucrate către întreg dispozitivul de ordine publică aflat în serviciu, atât în mediul urban, cât şi în mediul rural, informează Agerpres.

"În mai puţin de o oră, poliţiştii l-au depistat într-o localitate de lângă municipiul Buzău. În urma discuţiilor purtate a reieşit că, dintr-o eroare cu privire la stabilirea şi comunicarea punctului de întâlnire pentru a merge împreună pe drumul spre casă, copilul şi bunica, persoana care trebuia să-l preia, nu s-au reperat. Minorul ar fi plecat împreună cu o colegă, cu intenţia de a se deplasa către domiciliu. Au fost informaţi părinţii, iar copilul le-a fost încredinţat, în condiţii de siguranţă", informează IPJ.

În acest context, autorităţile atenţionează părinţii şi aparţinătorii cu privire la posibilitatea apariţiei unor astfel de situaţii.

"Este bine ca părinţii să poarte discuţii preventiv-educative cu cei mici, pentru a preîntâmpina astfel de cazuri, care pot duce la conjuncturi nefericite pentru copii, mai ales dacă aceştia au vârste fragede. De asemenea, este recomandat să stabilească un set de reguli, valabile pentru diferite scenarii, astfel încât minorul să ştie cum să rămână în zona de siguranţă până la reîntâlnirea cu părintele. Totodată, pentru preîntâmpinarea unor astfel de situaţii, foarte importantă este şi legătura permanentă între cadrul didactic şi părinte/aparţinător", transmite sursa citată.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel