Elevii care ascultă aceste cântece, obțin note mai bune, potrivit unui studiu

Data publicării:
Elevii care ascultă aceste cântece, obțin note mai bune, potrivit unui studiu / FOTO: freepik.com @EyeEm
Elevii care ascultă aceste cântece, obțin note mai bune, potrivit unui studiu / FOTO: freepik.com @EyeEm

Elevii care ascultă anumiți artiști în timp ce învață obțin rezultate mai bune, conform unui studiu recent. Care sunt acești artiști? Știința are răspunsul! 



Dacă vrei să iei note mai bune și îți place muzica, avem vești bune!

Un studiu american, publicat în College Rover, un site de sfaturi pentru studenți, arată că ascultarea anumitor artiști poate îmbunătăți performanțele academice, conform etudiant.lefigaro.fr. Sondajul, realizat în rândul a 1.025 de studenți americani cu vârste între 18 și 23 de ani, se bazează în principal pe artiști americani.

Cercetătorii i-au întrebat despre obiceiurile lor muzicale în timpul studiului pentru a analiza influența muzicii asupra performanțelor lor.

The Weeknd, favorit

În primul rând, se pare că studenții petrec, în medie, zece ore pe săptămână revizuind. Dintre aceștia, 38% ascultă în mod regulat muzică în timpul studiului, iar 27% afirmă că nu pot studia fără ea.

College Rover dezvăluie că cei mai populari artiști printre studente sunt SZA, Taylor Swift și The Weeknd, în timp ce colegii lor băieți preferă 21 Savage, Kendrick Lamar și, de asemenea, The Weeknd.

Dar, dincolo de preferințele studenților, există repertorii și artiști care sunt mai potriviți pentru sesiuni de studiu?

Melodiile cu un BPM mediu de 113 sunt cele care ajută cel mai bine elevii să studieze

Pentru a afla acest lucru, College Rover a utilizat API-ul Spotify pentru a analiza 48.077 de melodii din listele de redare „de studiu”.

Cercetătorii au examinat caracteristicile cântecelor, precum valența (pozitivitatea melodiei), tempo-ul și intensitatea sunetului. Se pare că, pe lângă faptul că sunt instrumentale, melodiile potrivite pentru studiu au un tempo specific.

Tempo-ul se referă la ritmul unei melodii și este măsurat în bătăi pe minut (BPM).

Melodiile cu un BPM mediu de 113 sunt cele care ajută cel mai bine elevii să studieze. Acest tempo ar fi ideal pentru a stimula creierul, a menține concentrarea și motivația, și, prin urmare, pentru a obține note mai bune.

Ar putea fi util să iei în considerare ascultarea acestor artiști

Caracteristicile muzicale ale unor artiști specifici sunt deosebit de populare printre studenții care obțin cele mai bune rezultate academice. Conform studiului, 30% dintre studenții cu cele mai mari medii ascultă muzica lui Taylor Swift în timpul sesiunilor de revizuire. Taylor Swift se dovedește a fi un favorit deosebit, având în vedere că o proporție semnificativă dintre aceștia consideră că melodiile sale contribuie pozitiv la performanțele lor academice.

Pe locul al doilea în preferințele studenților de top se află The Weeknd, cu 29% dintre aceștia recunoscând că ascultă melodiile artistului în timp ce studiază. Muzica lui The Weeknd pare să fie la fel de eficientă în stimularea concentrării și în menținerea motivației pe parcursul sesiunilor de învățare.

Pe locurile trei și patru în topul preferințelor se află SZA și Harry Styles. Melodiile acestor artiști sunt de asemenea populare în rândul studenților cu rezultate academice excelente, demonstrând că stilul lor muzical se aliniază bine cu cerințele unui mediu de învățare eficient.

Așadar, dacă dorești să îți îmbunătățești performanțele academice și să îți crești media, ar putea fi util să iei în considerare ascultarea acestor artiști. Nu strică să devii „Swiftie” sau să explorezi muzica altor artiști menționați pentru a vedea cum influențează rezultatele tale academice.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Educatie





pixel