Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, recompensați de Ministerul Educației. Câți bani vor primi

Data publicării:
Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, recompensați de Ministerul Educației / FOTO: freepik.com @syda_productions
Elevii care au obținut media 10 la Evaluarea Națională și la Bacalaureat, recompensați de Ministerul Educației / FOTO: freepik.com @syda_productions

Ministerul Educației a venit cu propunerea de a oferi recompense financiare elevilor care au excelat la examenele naționale. Concret, absolvenții de clasa a VIII-a care au obținut media 10 la Evaluarea Națională din acest an, precum și absolvenții de liceu care au luat media 10 la Bacalaureat, vor primi stimulente financiare. Proiectul de Hotărâre de Guvern a fost publicat pentru consultare publică.



Propunerea prevede ca fiecare absolvent de clasa a VIII-a care a obținut media 10 la Evaluarea Națională, sesiunea 2024, să primească 2.000 de lei.

De asemenea, absolvenții de liceu care au obținut media 10 la examenul național de Bacalaureat, sesiunea iunie-iulie 2024, vor fi recompensați cu 5.000 de lei.

Fondurile pentru aceste stimulente vor fi alocate din bugetul Ministerului Educației.

Lista beneficiarilor și modalitatea de acordare a stimulentelor vor fi stabilite prin ordin al ministrului Educației.

Peste 150 elevi ar beneficia de acest stimulent

80 de absolvenţi au obţinut media 10 la examenul de Bacalaureat și 74 de absolvenţi au obţinut media 10 la Evaluarea Naţională.

„Ţinând cont că este vorba de tineri absolvenţi de gimnaziu, respectiv de liceu cu rezultate remarcabile la învăţătură, care au toate şansele să continue să obţină performanţe în învăţământul liceal, respectiv în învăţământul universitar, apreciem că li se poate oferi un stimulent financiar care să fie util în dezvoltarea lor ulterioară, în domeniul profesional şi personal.

În contextul menţionat anterior, apreciem că performanţa lor este excepţională şi merită evidenţiată, stimulată şi celebrată. Acest lucru constituie un semn de apreciere pentru rezultatele lor şi o invitaţie către întreaga populaţie şcolară la un învăţământ de performanţă înaltă”, spun reprezentanţii Ministerului Educaţiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel