Elevii, nemulțumiți de propunerea de Statut al Elevului, ies în STRADĂ! Reglementările pe care cer: „Respectarea unui orar echilibrat, eliminarea camerei de detenție!”

Data actualizării: | Data publicării:
Elevii, nemulțumiți de propunerea de Statul al Elevului, ies în STRADĂ! Reglementările pe care cer: „Respectarea unui orar echilibrat, eliminarea camerei de detenție!” / FOTO: freepik.com @Sharmin
Elevii, nemulțumiți de propunerea de Statul al Elevului, ies în STRADĂ! Reglementările pe care cer: „Respectarea unui orar echilibrat, eliminarea camerei de detenție!” / FOTO: freepik.com @Sharmin

Elevii din Uniunea Elevilor Reprezentanți și Asociația Elevilor din București și Ilfov organizează astăzi un protest în fața Ministerului Educației. Nemulțumiți de propunerea de Statut al Elevului prezentată de minister, aceștia au început protestul la ora 11.00. 



Conform unui comunicat oficial, elevii cer adoptarea „Statutului Elevului 2.0”, o versiune alternativă a statutului, propusă de organizația Salvați Copiii și diverse asociații de elevi din țară, în urmă cu câteva luni, notează Observator.

Uniunea Elevilor Reprezentanți a transmis amendamente la proiectele recente, cerând reglementări stricte privind igiena și sănătatea în școli.

Printre solicitările lor se numără dotarea claselor cu mobilier adecvat pentru vârsta și nevoile fizice ale elevilor, respectarea unui orar școlar echilibrat - maximum 4 ore pe zi pentru învățământul primar, 5 ore pe zi pentru gimnaziu și 6 ore pe zi pentru liceu sau învățământ tehnologic.

De asemenea, elevii cer ca aceștia să nu aibă două sau mai multe evaluări în aceeași zi sau în zile consecutive.

Elevii cer eliminarea camerei de detenție

Uniunea a solicitat și eliminarea articolului care prevede camere de detenție pentru elevii cu comportament inadecvat, considerând că această măsură încalcă dreptul la educație și nu abordează problema reală.

De asemenea, se opun articolului care permite confiscarea telefoanelor mobile ale elevilor, argumentând că se încalcă dreptul la proprietate privată.

Lorena Drăgușin, președintele UER, a subliniat că, deși au trecut 8 ani de la adoptarea vechiului Statut al Elevului, noul proiect nu aduce îmbunătățiri semnificative, iar unele dintre noile reglementări sunt inacceptabile.

Ea a criticat implementarea sălilor de detenție și a acuzat Ministerul Educației de nerespectarea legii prin neconsultarea asociațiilor de elevi la redactarea acestor proiecte, anunțând intenția de a depune o plângere penală împotriva ministrului.

Drăgușin a încurajat toți elevii, profesorii și părinții să susțină protestul și să participe la manifestație.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel