Elevii se opun "vehement" metodei de corectare digitală a examenului de Bacalaureat. Iată ce propun aceștia

Data publicării:
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels
Fotografie de la Cottonbro Studio/ Pexels

Consiliul Judeţean al Elevilor Alba se opune "vehement" metodei de corectare digitală a Evaluării Naţionale şi a examenului de Bacalaureat.



"Corectarea digitală a examenului de Bacalaureat şi a Evaluării Naţionale reprezintă noua metodă de corectare pentru lucrările elevilor absolvenţi. Această metodă a fost deja pusă în practică în cadrul simulărilor care au avut loc în luna martie. Însă problemele nu au întârziat să apară: la nivelul judeţului Alba, cât şi la nivel naţional s-au semnalat diferite nereguli, în principal legate de platforma utilizată cu scopul trimiterii lucrărilor către corectori. Astfel, Consiliul Judeţean al Elevilor Alba se opune acestei noi metode de corectare digital", se menţionează în comunicat, potrivit Agerpres.

Potrivit sursei citate, rezultatele simulării examenului de Bacalaureat, cât şi a Evaluării Naţionale i-au "intrigat" pe elevii din anii terminali, fiind mai scăzute decât s-ar fi aşteptat aceştia.

"După depunerea contestaţiilor, au fost remarcate schimbări substanţiale ale notelor. Când corectorii au fost confruntaţi în legătură cu punctarea eronată a lucrărilor, aceştia au dat vina pe platforma naţională de corectare, care se blochează şi trimite note sau punctaje greşite. Pe lângă problema platformei, au fost întâmpinate probleme şi în ceea ce priveşte scanarea lucrărilor", susţin semnatarii comunicatului.

Aceştia au adăugat că nu doar că scanarea foilor de examen ia un timp îndelungat şi necesită o muncă suplimentară, ci şi ar fi efectuată, "de multe ori", într-un "mod defectuos", iar din această cauză, au existat cazuri de lucrări care să fie anulate din cauza faptului că nu au fost scanate corespunzător.

"În urma discuţiilor cu diferiţi elevi, atât din judeţul nostru, cât şi din alte judeţe, am remarcat faptul că a existat o problemă în ceea ce priveşte corectarea digitalizată a examenului de bacalaureat. Aş dori să trag un semnal de alarmă, indiferent că discutăm de o simulare sau de examenul propriu-zis, deoarece acest lucru are un impact uriaş în rândul elevilor şi al propriului lor viitor. Varianta corectării online nu ne afectează doar pe noi, ci multiplică munca profesorilor, iar rezultatele nu sunt cele pe care cu toţii ni le dorim", a spus, potrivit comunicatului, preşedintele Consiliului Judeţean al Elevilor Alba, Adnana Maria Şipoş.

În concluzie, elevii reprezentanţi ai judeţului Alba "se opun vehement" corectării digitalizate ale examenelor naţionale şi propun revenirea la corectarea clasică a Bacalaureatului şi a Evaluării Naţionale. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel