Este grădinița un loc plăcut și sigur pentru copii? Educatoarea Sînziana Marin: „Fiecare doamnă educatoare are propria rețetă”

Data publicării:
Este grădinița un loc plăcut și sigur pentru copii Educatoarea Sînziana Marin „Fiecare doamnă educatoare are propria rețetă” / FOTO: freepik.com
EXCLUSIV
Este grădinița un loc plăcut și sigur pentru copii Educatoarea Sînziana Marin „Fiecare doamnă educatoare are propria rețetă” / FOTO: freepik.com

Grădinița poate deveni un loc magic și plăcut pentru copii, unde învățarea și joaca se împletesc armonios pentru a crea o experiență de neuitat. 



Grădinița poate deveni un loc magic și plăcut pentru copii, unde învățarea și joaca se împletesc armonios pentru a crea o experiență de neuitat.

Atmosfera prietenoasă, colorată și stimulativă este esențială pentru a capta interesul micuților și pentru a-i face să se simtă în siguranță și iubiți. Personalul educativ joacă un rol crucial în această ecuație, oferind nu doar cunoștințe, ci și afecțiune și suport emoțional.

Despre cum poate fi grădinița un loc plăcut și digur pentru copii ne vorbește Sînziana Marin, profesor învățământ preșcolar la Liceul Tehnologic „Doamna Chiajna”, care de 15 ani se dedică celor mici.

PărințișiPitici: Ce faceți pentru a face grădinița un loc plăcut și sigur pentru copii?

Sînziana Marin: Fiecare doamnă educatoare are propria „rețetă” pentru  organizarea mediului  educațional, în care ține cont  de nivelul de vârstă al copiilor, de  Curriculumul  pentru  educație  timpurie, unde adaugă  și puțină magie  pentru  a aduce multe zâmbete pe fața micuților preșcolari.

PărințișiPitici: Cum se poate evalua dacă un copil este pregătit emoțional pentru a începe grădinița? cum să-și dea părintele seama ?

Sînziana Marin: În  general, copiii  sunt dornici de socializare, explorare,de joc  si manifestă curiozitate pentru diverse activități . Părinții pot observa  aceste aspecte în spațiile de joacă, dar din interacțiunea cu alți copiii în diverse situații ( petreceri,centre de activităti, parcuri).

Activitățile variate și bine structurate contribuie la dezvoltarea abilităților cognitive și sociale ale copiilor. Jocurile educative, sesiunile de artă și muzică, precum și timpul petrecut în aer liber sunt doar câteva exemple de moduri prin care grădinița poate deveni un loc unde copiii vin cu bucurie în fiecare zi. Crearea unor rutine care includ momente de explorare, colaborare și relaxare este importantă pentru a menține un echilibru între învățare și distracție.

Mediul fizic al grădiniței trebuie să fie amenajat astfel încât să fie atractiv și sigur. Culorile vii, mobilierul adaptat vârstei copiilor și spațiile tematice de joacă stimulează creativitatea și dorința de a explora. De asemenea, includerea unor colțuri de lectură sau a unor locuri speciale pentru activități de grup poate încuraja interacțiunea și dezvoltarea limbajului.

Citește și Copii anxioși la începerea grădiniței? Educatoarea Sînziana Marin, cele mai bune sfaturi pentru părinți: "Trebuie să-și facă 'temele' din timp!"

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Homepage





DC Media Group Audience
pixel