Un expert avertizează cu privire la calitățile acestui sezon cald pentru a rămâne însărcinată.
Marea majoritate a sarcinilor sunt planificate. Cuplurile știu că se confruntă cu o mare provocare și doresc să încadreze cât mai bine data nașterii copilului lor în viața profesională și personală.
Desigur, natura are prioritate în fața oricărei decizii, dar puteți, de asemenea, să vă începeți căutările la o anumită oră și să sperați să aveți noroc. Dacă v-ați hotărât deja, nu ne așteptăm să vă convingem, dar dacă nu, poate că lectura acestui articol vă va încuraja în această vară. Da, potrivit experților, sezonul estival poate fi unul dintre cele mai bune momente pentru a încerca. Și au toate motivele să fie siguri.
Primul motiv va convinge, fără îndoială, orice viitoare mamă, mai ales dacă a avut deja o sarcină anterioară: nu vei fi însărcinată vara aceasta sau vara viitoare, nu vei avea burtă în lunile cele mai călduroase, nici nu vei avea picioarele umflate sau transpirație excesivă. Disconfortul asociat cu creșterea în greutate, de altfel, va sosi în primăvară. Pentru a vă spune mai multe, am vrut să vorbim cu Dr. Isabel Vielsa, director medical al Clinicilor de Reproducere Asistată EVA.
În lunile iulie și august, în general, ne bucurăm de o perioadă cu mai puțin stres, deoarece petrecem mai puțin timp la serviciu și mai mult timp acasă, relaxându-ne. Unul dintre motivele pentru care ginecologii și experții în reproducere asistată sunt de acord că vara este o perioadă foarte bună este scăderea nivelului de anxietate și anxietate datorită sosirii vacanțelor și reducerii zilei de lucru.
Stresul provoacă, după cum explică ea, „dezechilibre organice, anxietate și nervozitate care au o influență negativă asupra fertilității”. O stare care: La femei, provoacă daune ovulației, deoarece „este legată de fluctuațiile neregulate ale menstruației și de ovulația redusă”.
Acest lucru se întâmplă deoarece această stare de anxietate sau nervozitate „induce o întârziere și chiar o inhibare a hormonului care declanșează ovulația, există o creștere a glucocorticoizilor, adrenalinei și noradrenalinei, ceea ce reduce și receptivitatea uterului la embrioni”.
Dacă eliminăm stresul și anxietatea (sau cel puțin le reducem), „vom avea un impact pozitiv asupra fertilității”. Prin urmare, între reducerea programului de lucru, faptul că ne deconectăm de sărbători și, în unele cazuri, apare telemunca pentru aceste luni, ne aflăm în fața unui mediu favorabil liniștii.
Un alt aspect pozitiv al verii, în ceea ce privește fertilitatea, după cum explică expertul nostru, „este că, în aceste luni, avem o dietă în care, ca regulă generală, există un consum mai mare de fructe și legume”. Aceste alimente sunt bogate în antioxidanți, vitamine, minerale și acid folic, esențiale pentru toate femeile care doresc o sarcină. În plus, există „un consum mai mare de lichide, datorită temperaturilor ridicate, ceea ce adaugă puncte la succesul căutării unei sarcini într-un mod natural”.
Mai mult timp pentru odihnă și informare
Dacă trebuie să vă supuneți stimulării ovariene, spune expertul, „stresul de a nu fi obținut o sarcină într-un mod natural se adaugă stresului pe care îl purtăm deja în viața noastră de zi cu zi”. Prin urmare, odihna este vitală. Din acest motiv, expertul nostru recomandă vara, încă o dată, „să o luăm mai ușor în timpul acestor prime faze de reproducere care le îngrijorează atât de mult pe viitoarele mame”. Și adevărul este că: cu cât sunteți mai calmă, cu atât numărul de ovule este mai mare, cu atât șansele de fertilizare sunt mai mari.
Odihnă și informare, ne reamintește ea. „Să ai mai mult timp să mergi la consultații și să te informezi ajută să faci față testelor, diagnosticelor și tehnicilor care până acum erau necunoscute”. Iar informația, în acest caz, este putere. Dacă, în plus, anturajul femeii „are timp să o însoțească și să o ajute în timpul acestei așteptări, este un alt punct pozitiv”. Din nou, ne întoarcem la primul punct: este vorba de a reduce pe cât posibil stresul și angoasa.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.