Evită regurgitarea bebelușului: Iată cum se procedează

Data actualizării: | Data publicării:
Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels
Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Regurgitarea bebelușului este destul de frecventă în primele luni de viață. Ele apar după mese mai ales la 40% dintre nou-născuții sănătoși. Lichidul expulzat în timpul regurgitării este compus dintr-o cantitate mică de lapte, salivă și sucuri gastrice.



Majoritatea bebelușilor vor avea acest tip de problemă foarte devreme, în jurul primelor 12 luni. Regurgitarea nu are niciun efect asupra sănătății sau dezvoltării copilului.

Cu toate acestea, un număr mic de copii regurgitează într-o asemenea măsură încât acest lucru le poate afecta dezvoltarea. Din acest motiv, nou-născuții care regurgitează frecvent trebuie cântăriți frecvent.

Regurgitarea nu este cauzată de alergie sau intoleranță la un aliment. Sunt în general frecvente și nu necesită tratament suplimentar, chiar dacă sunt abundente.

Cu toate acestea, există câteva metode pe care le poți adopta pentru a evita regurgitarea bebelușului. Descoperiți-le pe toate mai jos.

Evită regurgitarea: cauzele

La bebeluși, regurgitarea este cauzată în principal de doi factori: imaturitatea sistemului digestiv și alimentația predominant lichidă. Cu toate acestea, se poate datora și altor motive. De fapt, este un fenomen practic inevitabil la toți copiii mici.

Cauza principală a regurgitației este poziția incorectă a esofagului; organul care permite trecerea alimentelor în stomac. Acesta are sarcina de a descompune și de a pregăti alimentele pentru digestie și apoi de a trece în intestin.

În mod normal, această activitate este reglată de cardia, un mușchi circular care permite comunicarea între esofag și stomac. Prin contractare, împiedică hrana să intre înapoi în gură.

La bebeluși acest mușchi încă nu funcționează corect. Cu rezultatul că esofagul rămâne parțial deschis și permite laptelui înghițit să curgă înapoi în gură.

3. Fotografie... (pexels-sarah-chai-7282759_69324000.jpg)

Foto: Sarah Chai/ Pexels

Ce să faci pentru a evita regurgitarea bebelușului?

Uneori, copilul poate regurgita mai mult decât de obicei, mai ales dacă este hrănit cu biberon . Pentru a evita regurgitarea puteți aplica aceste sfaturi.

- După ce a mâncat, bebelușul trebuie să eructe pentru a elimina aerul înghițit în timpul mesei.

- Evitați să-i dați cantități mari de lapte și să-i umpleți în exces stomacul.

- Intercalați mesele cu pauze pentru a încuraja eructarea.

- Asigurați-vă că îi oferiți corect mamelonul și că fluxul de lapte este adecvat.

- Alăptează-l înainte să-i fie prea foame, îl vei împiedica să înghită cantități mari de aer

- Dacă bebelușul se hrănește printr-un biberon, puteți adăuga substanțe de agregare pentru a face laptele mai puțin lichid, toate acestea vor limita apariția regurgitării.

- Introducerea alimentelor solide în timpul înțărcării reduce regurgitarea.

- Puteți încerca laptele anti-reflux sau diluați un agregator în laptele dvs. obișnuit.

- În momentul digestiei, evitați să mutați prea mult copilul și să-l lăsați să se joace.

- Nu oferi bebelușului suc de fructe, acesta ar putea provoca reflux gastric din cauza acidității sale.

2. FOTO: free... (mother-breast-feeding-her-baby_74205400.jpg)

Fotografie de la Sarah Chai/ Pexels

Cum să distingem regurgitarea de vărsături?

Spre deosebire de regurgitare, vărsăturile reprezintă o expulzare violentă a conținutului stomacului. Este foarte important să poți distinge regurgitarea de vărsături, deoarece acestea din urmă ar putea fi un simptom al ceva mai grav și pot provoca deshidratare.

În general, vărsăturile ocazionale nu sunt însoțite de alte simptome și, prin urmare, nu ar trebui să provoace îngrijorare și anxietate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Bebelusi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel