EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români: „Numai AȘA îți eliberezi copiii!

Data actualizării: | Data publicării:
EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români „Numai AȘA îți eliberezi copiii!
EXCLUSIV
EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români „Numai AȘA îți eliberezi copiii!

Dr Shefali Tsabary a explicat părinților români, prezenți la ParentEd Fest, ce înseamnă arta și practica parentingului conștient.



Dr Shefali Tsabary este o cunoscută autoare, oratoare și psihoterapeută americană, cu origini indiene, cunoscută în special pentru lucrările sale în domeniul dezvoltării personale și a parentingului conștient.

Shefali Tsabary s-a născut în India și a crescut în Statele Unite ale Americii. Ea a obținut un doctorat în Psihologie clinică de la Universitatea Columbia și a urmat și formare în terapia gestalt.

Vezi și „EXCLUSIV! Dr. Vanessa Lapoint explică părinților români de ce copiii se comportă necorespunzător: "Sunt două motive principale!"

Principala contribuție a lui Shefali Tsabary se află în promovarea conceptului de parenting conștient, care implică o abordare non-autoritară și bazată pe prezență conștientă în relația părinte-copil.

În cadrul evenimentului de astăzi, dr Shefali Tsabary a explicat arta și practica parentingului conștient.

„Pentru a fi părinți conștienți trebuie să fii în primul rând conștient de egoul tău. Când ești dispus să vezi „șarpele” egoului tau, atunci vei deveni un părinte conștient. Până nu accepți cine ești: limitat, cu eșecuri/frici, greșeli, până nu devii ok cu toate acestea, nu poți să-ți elberezi copilul.

Pentru că atâta timp cât trăiești cu o mască, continui să trăiești într-o minciună. Cultura ne-a antrenat să credem că există doar un  singur mod de parenting: cel tradițional și noi credem că aceasta este calea corectă”, a explicat dr Shefali Tsabary.

Vezi și „EXCLUSIV! Dr. Vanessa Lapoint demontează sfaturile potrivit cărora copilul trebuie să fie independent: "Din darul dependenței profunde iese adevărata independență!"

Loredana Iriciuc, redactor-șef ParintisiPitici.ro, este corespondentul special de la ParentEd Fest și va fi ochii și urechile voastre de la cel mai mare festival de parenting din România! 

Rămâneți alături de noi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Parenting





pixel