EXCLUSIV! Parentingul este despre control? Dr. Shefali: "Părinții noștri chiar credeau această minciună!"

Data actualizării: | Data publicării:
Foto: Freepik@freepik
EXCLUSIV
Foto: Freepik@freepik

Mulți părinți cred că rolul lor principal este să controleze comportamentul copiilor, dar renumitul psiholog Dr. Shefali Tsabary, invitată la ParentEd Fest, ne provoacă să vedem lucrurile diferit. În loc de putere și autoritate, parentingul ar trebui să fie despre conexiune autentică și înțelegere profundă.



Parentingul: O călătorie a conexiunii, nu a controlului

La conferința ParentEd Fest, Dr. Shefali Tsabary a oferit o perspectivă profundă asupra a ceea ce înseamnă cu adevărat parentingul. De-a lungul timpului, ne-a fost spus că a fi părinte înseamnă să exercităm control asupra copiilor noștri, să le dictăm acțiunile și să le modelăm comportamentele. Această abordare, însă, este adesea bazată pe frică și nesiguranță.

”Ni s-a spus că parentingul este despre control. Că trebuie să ne controlăm copii. Și din acest motiv suntem azi la ParentEd. Controlul înseamnă că ne este frică. Ne dorim să controlăm o altă ființă umană deoarece în adâncul nostru simțim frică. Toți dictatorii din istorie se simțeau de fapt foarte nesiguri, erau copii crescuți cu rușine care odată crescuți și-au compensat rușinea cu un Ego, și ego-ul este de fapt cel prin care dominăm alte persoane. Deci parentingul nu este despre control. Așadar despre ce este parentingul cu adevărat? Este despre a te conecta real cu copilul tău, așa cum este el”, a explicat Dr. Shefali Tsabary, invitată la conferința ParentEd Fest.

Citește și: EXCLUSIV! Dr Shefali Tsabary, mesaj pentru părinții români: „Numai AȘA îți eliberezi copiii!

VEZI ȘI: EXCLUSIV! Ce înseamnă cu adevărat joaca copiilor? Dr. Deborah MacNamara: "Libertate, siguranță și implicare". Definiția surprinzătoare a jocului

Loredana Iriciuc, redactor-șef ParintisiPitici.ro, este corespondentul special de la ParentEd Fest și va fi ochii și urechile voastre de la cel mai mare festival de parenting din România! Rămâneți alături de noi!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel