Farse pe TikTok cu apeluri la 112. Trend periculos printre adolescenți: „Spuneau că o să sune la o anumită sumă strânsă și o să își bată joc de gabori”

Data publicării:
Farse pe TikTok cu apeluri la 112. Trend periculos printre adolescenți: „Spuneau că o să sune la o anumită sumă strânsă și o să își bată joc de gabori” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @Racool_studio
Farse pe TikTok cu apeluri la 112. Trend periculos printre adolescenți: „Spuneau că o să sune la o anumită sumă strânsă și o să își bată joc de gabori” / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @Racool_studio

Recent, o nouă tendință a luat amploare pe TikTok: adolescenții fac farse la numărul de urgență 112. Aceștia cer bani de la alți utilizatori ai rețelelor sociale pentru a plăti amenzile primite și pentru a continua să sune la 112 în glumă.



În timp ce pentru mulți oameni apelul la 112 poate fi o chestiune de viață și de moarte, acești adolescenți țin linia ocupată cu farse, iar urmăritorii lor contribuie financiar la aceste farse.

Ei trimit bani cu mesajul „pentru amendă”.

O femeie a relatat pentru Digi24 cum decurgeau aceste discuții în timpul live-urilor făcute de adolescenți, care se distrau sunând la 112.

„Spuneau că o să sune la o anumită sumă strânsă la 112 și o să își bată joc de gabori. Spuneau că au mai sunat la un moment dat și a stat cu agenta în telefon și i-a spus că e închis în baie și că nu poate să respire și doamna îi spunea ce să facă, cum să respire, dar l-a bufnit râsul”, a declarat femeia.

Risc social semnificativ

Poliția consideră că aceste acțiuni reprezintă un risc social semnificativ, însă nu a specificat ce măsuri va lua pentru a descuraja acest comportament.

Anul trecut, au fost înregistrate 10 milioane de apeluri la 112, dintre care jumătate s-au dovedit a fi alarme false.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel