Felul în care îți începi dimineața îți poate afecta întreaga zi! Obiceiuri pe care TREBUIE să le eviți

Data publicării:
Felul în care îți începi dimineața îți poate afecta întreaga zi! Obiceiuri pe care TREBUIE să le eviți / FOTO: freepik.com@ lookstudio
Felul în care îți începi dimineața îți poate afecta întreaga zi! Obiceiuri pe care TREBUIE să le eviți / FOTO: freepik.com@ lookstudio

Trei obiceiuri negative de dimineață care ne scad calitatea vieții. Mulți dintre noi le facem. 



Publicitate

Toți cunoaștem această sscenă: când sună ceasul deșteptător, corpul și mintea ies din acel stadiu reconfortant al somnului pentru a înfrunta o nouă zi. Și, deși pare un detaliu nesemnificativ, felul în care începem ziua poate avea un impact semnificativ asupra stării noastre de bine.

Unele dintre obiceiurile pe care le practicăm imediat ce deschidem ochii ne fură energie, ne frânează sau ne condiționează negativ, fără ca măcar să realizăm.

Citește și O mică schimbare pentru a îmbunătăți notele copilului tău la școală: O simplă ajustare poate face o mare diferență în performanța școlară a elevului!

Iată trei dintre aceste obiceiuri pe care le facem aproape automat și cum le putem evita pentru a adăuga calitate vieții încă de la primele ore ale dimineții!

Amânarea alarmei și continuarea somnului „pentru câteva minute în plus”

Sursa foto: freepik@user18526052

Sună alarma, iar primul lucru pe care îl facem este să o amânăm câteva minute. Această scenă este atât de comună încât pentru mulți este „momentul lor de glorie” al dimineții.

Totuși, acel mic „extra” de somn fragmentat este înșelător și poate strica începutul zilei.

Citește și Psiholog Constantin Cornea, explică de ce un copil care doarme prea mult cu mama se infantilizează. „Vorbim de un fătălău versus un băiat bine dezvoltat”

De fiecare dată când apăsăm butonul de amânare, corpul nostru se pregătește pentru un nou ciclu de somn, pe care, de fapt, nu-l ducem până la capăt. Asta ne lasă într-o stare de „ceață” care durează de obicei câteva ore: o inerție a somnului care ne împiedică să ne simțim trezi și proaspeți.

Verificarea telefonului imediat ce deschidem ochii

Mulți dintre noi, recunoaștem sau nu, avem tentația de a lua telefonul mobil ca primă activitate a zilei. Este automat: verificăm e-mailurile, rețelele sociale, mesajele... Totuși, această practică ne expune unui flux de informații înainte ca creierul nostru să fie pregătit să le proceseze.

Gândește-te că tranziția între somn și starea de alertă ar trebui să fie una lină, deoarece creierul are nevoie de timp pentru a „se activa”.

Ce se întâmplă însă, este că, atunci când verificăm telefonul imediat, perturbăm acest proces natural și, în plus, ne expunem unor conținuturi care pot genera anxietate sau stres, cum ar fi știri sau mesaje de la muncă.

Sari peste micul-dejun

O altă practică obișnuită este să ieșim din casă fără să luăm micul dejun sau să improvizăm ceva rapid, precum o băutură îndulcită sau o gustare.

Această obișnuință are efecte profunde asupra corpului nostru: după mai multe ore de foame, organismul are nevoie de energie și nutrienți pentru a funcționa corespunzător.

Neavând un mic dejun adecvat, corpul poate intra într-o stare de „foame reactivă”, ceea ce duce la o scădere a energiei la mijlocul dimineții și la apariția poftei de mâncare pentru alimente de calitate scăzută.

Mai mult, atunci când micul dejun constă în „orice” (de obicei alimente bogate în zahăr și grăsimi), aceste alimente oferă energie rapidă, dar nu mențin nivelul de energie pe termen lung.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel