Fete fericite și emancipate. Ce trebuie să știi ca mamă: Provocarea de astăzi

Data publicării:
Foto: Freepik@freepik
Foto: Freepik@freepik

A educa fete fericite și emancipate înseamnă a le ajuta să devină femei sănătoase și întreprinzătoare. Cum se poate realiza acest lucru?



O fetiță educată în afecțiune, atenție și autonomie va fi o femeie de succes care va contribui la o lume mai bună.

În zilele noastre, a învăța să crești fete fericite și puternice este mai importantă ca niciodată. De ce?  Pentru că îi vom face pe viitor indivizi mai integrați și mai plini de resurse, indiferent de ceea ce decid să facă cu viața lor.

O provocare a educației de astăzi este de a pregăti fete fericite și emancipate care să poată înfrunta lumea cu curaj, tandrețe și dreptate.

Emanciparea este definită ca dobândirea puterii prin securitate, stima de sine și independență în gestionarea diferitelor situații de viață.

Ce trebuie să știi ca mamă?

Potrivit Organizației Națiunilor Unite, în 2015 populația mondială era formată din 50,45% bărbați și 49,6% femei. Cu toate acestea, rolurile de conducere și participarea fetelor și femeilor la activități sociale încă nu se bucură de drepturi depline în întreaga lume.

Din păcate, știm bine că există țări în care fetele constituie „moneda de negociere” și sunt nevoite, de foarte mici, să se căsătorească și să aibă copii.

Din acest motiv, sarcina Națiunilor Unite și, la o scară inferioară, a părinților și a profesorilor, acasă și la școală, este de a consolida abilitățile și încrederea fetelor pentru a se asigura că acestea cresc fericite și încrezătoare în rolul lor important. în lume în interiorul companiei.

Emanciparea fetelor le permite să se exprime mai ușor și să cunoască, de la o vârstă foarte fragedă, atât drepturile, cât și îndatoririle lor.

Cum să educi fete fericite și emancipate?

Puterea de participare și de exprimare

Fetele, la fel ca și băieții, trebuie să aibă dreptul de a participa la activități sociale și de a se exprima.  Părerile lor trebuie ascultate, fără a fi subestimate de adulți.

Fetele care cresc într-o casă în care opiniile lor contează au mai multă încredere în sine și încredere în sine.

De asemenea,  ele nu vor avea nicio teamă în a-și exprima opiniile sau opoziția. Și nu vor ceda nici măcar în fața unei atitudini care le doare sau are scopul de a le încălca drepturile.

Puterea și informația economică

Învățarea fetelor noastre să adopte o atitudine responsabilă față de bani le va îmbunătăți calitățile.

Pe viitor vor deveni femei autonome cu criterii sănătoase în gestionarea banilor, pe care îi vor folosi ca resursă pentru binele lor și al celor din jur.

2. Foto: Free... (fete-fericite-si-emancipate--ce-trebuie-sa-stii-ca-mama-provocarea-de-astazi_14761100.jpg)

Foto: Freepik@bilanol

Puterea de a iubi și de a te simți iubit

Dragostea este pivotul în jurul căruia se învârte fiecare proiect educațional. Fetele trebuie să se simtă iubite și respectate de părinți.

De asemenea, trebuie să simtă că își pot transmite afecțiunea fără a întâmpina obstacole sau a fi ridiculizat.

Emanciparea fetelor care le permite să  iubească liber și responsabil  este sarcina părinților lor, care au responsabilitatea de a le instrui în sănătatea emoțională, reproductivă și sexuală.

Puterea de a fi tu însuți

Dezvoltarea neîngrădită a personalității fetelor este un alt drept pe care atât părinții lor, cât și societatea în ansamblu trebuie să le garanteze încă de la naștere.

Evitarea unei educații bazate pe etichete și stereotipuri de gen  constă în a le oferi acestora puterea de a defini ceea ce se referă la ei înșiși.

Puterea de a visa

Creativitatea, timpul liber și dezvoltarea imaginației sunt aspecte care îi vor permite copilului să iasă în evidență în studiu și în sport.

Părinții trebuie să încurajeze dezvoltarea sănătoasă a acestor aspecte, prin jocuri și timp comun.  

O educație rigidă și punitivă nu contribuie la fericirea și emanciparea fetelor. Dimpotrivă, produce fete timide și timide, pline de temeri și nesiguranțe.

Puterea de a-ți planifica viitorul

S-a demonstrat că dezvoltarea unui plan de viață la o vârstă fragedă permite copiilor să traseze un curs de la care apoi le va fi foarte greu să se abată și să poată ajunge la maturitate însoțit de succes, fericire și încredere în idealurile lor.  Părinții trebuie să încurajeze și să ghideze această programare.

Este important să vorbești cu copiii tăi despre viitor, interesele, pasiunile și iluziile lor. La fete,  un plan de viață previne abandonul școlii,  sarcina timpurie și o intrare neinformată sau traumatizantă în lumea sexualității.

Puterea de dezvoltare

Frecventarea școlii, participarea la activități extracurriculare, petreceri cu prietenii, activități competitive și jocuri sportive sunt aspecte care fac parte din viața de zi cu zi a unui copil. Cu toate acestea, acestea sunt  drepturi care împuternicesc dezvoltarea lor.

Educația reprezintă unul dintre cei mai eficienți indicatori în evaluarea emancipării unei fete, deoarece o educație mai mare corespunde unei capacități mai mari de a exercita un control social, economic, profesional și personal asupra vieții.

Fetele fericite și împuternicite sunt produsul unor familii cu  un bun management al inteligenței emoționale. Pe de altă parte, un copil emancipat este un copil fericit și întreprinzător.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel