Florile pentru profesoare – un gest depășit sau o tradiție de neînlocuit? Unele cadre didactice preferă alte „atenții” la început de an școlar

Data publicării:
Florile pentru profesoare – un gest depășit sau o tradiție de neînlocuit? Unele cadre didactice preferă alte „atenții” la început de an școlar / FOTO: freepik.com @pozdnikovklinker-1
Florile pentru profesoare – un gest depășit sau o tradiție de neînlocuit? Unele cadre didactice preferă alte „atenții” la început de an școlar / FOTO: freepik.com @pozdnikovklinker-1

Odată cu începutul fiecărui an școlar, problema despre buchetul de flori oferit profesorilor revine în discuție. Întrebarea care stă pe buzele multor părinți este: mai este relevant să oferim flori în prima zi de școală? 



Deși pentru unii gestul poate părea ușor învechit, vânzările de flori continuă să crească în fiecare an. Statisticile arată că în luna septembrie, florăriile înregistrează o creștere a vânzărilor cu până la 50%, mulți părinți optând încă pentru acest cadou tradițional.

Tradiția buchetului de flori la început de școală

Conform tradiției, elevii sunt încurajați să ofere flori învățătoarei sau profesoarelor în prima zi de școală, ca un simbol al respectului și al aprecierii pentru efortul depus. Bogdan, un elev care a terminat clasa a patra, a pregătit singur un aranjament floral special pentru fosta lui învățătoare.

„Am pus creioane pentru că sunt de la școală, ursulețul pentru că o iubesc pe doamna și florile pentru că sunt culori de toamnă”, a explicat Bogdan cu entuziasm la Observator.

Deși unii consideră că acest gest este demodat, majoritatea părinților încă își învață copiii să ofere flori.

„Nu este obligatoriu, dar e un gest frumos și așa am fost învățați dintotdeauna”, mărturisește un părinte.

Florile, o tradiție pe cale de dispariție?

Totuși, există un număr tot mai mare de părinți și profesori care consideră că buchetul de flori nu mai este la modă. Aceștia preferă „atenții” mai semnificative, care să aducă un impact real.

„Doamna ne-a sugerat să ajutăm un copil bolnav în loc să-i aducem flori”, povestește o mamă, conform sursei citate.

Ideea de a înlocui buchetul de flori cu o donație sau o faptă bună prinde din ce în ce mai mult teren.

De altfel, mulți profesori îi îndeamnă pe părinți să redirecționeze banii cheltuiți pe flori către cauze umanitare.

„Cu acei bănuți pot face alte lucruri mai frumoase, de exemplu, să îi doneze pentru copii care au nevoie de ajutor”, spune Georgeta Șerban, o învățătoare.

Prețul florilor și alternativele preferate de profesori

În ciuda tendințelor în schimbare, florile rămân o opțiune populară pentru mulți părinți. În supermarketuri, cel mai ieftin buchet costă în jur de 20 de lei, în timp ce la florăriile specializate, prețul poate depăși cu ușurință 50 de lei.

„Mulți aleg flori de sezon, plante în ghiveci sau buchete mai speciale cu hortensie sau orhidee”, explică Igor Botnariuc, un florist cunoscut.

Pe lângă florăriile fizice, și florăriile online înregistrează o creștere semnificativă în această perioadă, comenzile crescând cu până la 30%.

Ce aleg părinții și profesorii în locul florilor?

În contextul în care florile încep să fie privite ca un cadou de modă veche, mulți părinți și profesori caută alternative mai practice și mai semnificative. Donarea către o cauză caritabilă, oferirea de cărți, rechizite sau chiar mici gesturi de apreciere, cum ar fi o scrisoare personalizată, sunt acum preferate de tot mai multe persoane.

În concluzie, deși buchetul de flori pentru profesoare nu a dispărut complet, el începe să fie înlocuit de gesturi mai moderne și semnificative, care reflectă schimbările din societate și dorința de a aduce un impact pozitiv în comunitate.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel