Fraze care compromit relația dintre părinți și copiii adulți, potrivit terapeuților

Data publicării:
Foto: Freepik @peoplecreations
Foto: Freepik @peoplecreations

Există câteva fraze care care pot da naștere la adevărate certuri între părinți și copiii adulți. Temele recurente includ gestionarea copiilor, traumele copilăriei și judecățile nesolicitate, după cum explică terapeuții.

 



Iată cele 6 fraze care fac să tremure până și cele mai solide relații părinte-copil.

„De ce te-ai comportat așa când eram mic?”

Terapeutul de familie Brianne Billups Hughes a subliniat modul în care dorința de a relua o experiență din trecut pune în criză relația părinte-copil.

Potrivit expertului, este însă absolut normal ca un copil adult care a început poate psihoterapia sau care dorește să fie recunoscută o traumă din trecutul său, pe care nu a auzit-o niciodată, să le ceară părinților informații despre trecutul său.

„Cele mai frecvente probleme ale tinerilor adulți derivă adesea din rolul care le-a fost acordat în familie, din modul în care părinții lor i-au tratat în comparație cu frații lor sau din modul în care adulții au gestionat problemele copiilor acasă”,  a explicat terapeutul.

Potrivit expertului, disputa rezultă din faptul că, întrucât părintele a implementat anumite atitudini în educația copilului său, crezând că face bine, îi este greu în prezent să accepte că a greșit.

„Părinții merg adesea în defensivă, alteori decid că nu vor să vorbească despre traumele trecutului copiilor lor, rezultatul este că se creează o tăcere puternică care îi determină pe copii să se distanțeze de părinți”, a spus Hughes pentru Huffpost. 

Potrivit expertului, adevărata problemă este că mulți părinți încă își depășesc traumele copilăriei și nu acceptă ideea că ar fi putut provoca ceva de acest gen copiilor lor: „Mămicile și tăticii sunt consumați de sentimente de vinovăție, de aceea ei preferă să nege și să lase aceste probleme în trecut”.

Cu toate acestea, medicul sugerează să încercați terapia de familie dacă vă este greu să vă înfruntați fantomele din trecut, pentru a le permite părinților să accepte că au greșit, să dea explicații copiilor lor și ca aceștia din urmă să primească scuze pe care uneori ei. sunt adevăratul remediu pentru disconfortul lor.

„Nu comenta deciziile mele”

Dallas Liz Higgins, terapeut de căsătorie și familie, a explicat de ce, atunci când copiii cresc și își încep cariera și viața, se trezesc să se ceartă cu părinții din ce în ce mai des.

„Când copiii cresc, se poate întâmpla ca valorile lor să se schimbe și alegerile lor să devină foarte diferite de cele pe care le-ar fi făcut părinții lor, dar dacă mamele și tații încep să judece deciziile luate de copiii lor, este normal ca relațiile să devină tensionate”, a explicat Higgins.

Terapeutul îi invită pe copii să accepte judecățile părinților, încercând să vorbească cu ei și să-și justifice deciziile, și îi invită pe părinți să accepte limitele și limitele pe care le marchează independența copiilor lor.

„Nu ești un părinte bun, așa cum mă așteptam”

Se întâmplă ca bunicii să intervină, dându-și cu părerea asupra metodelor educaționale pe care copiii lor le implementează față de nepoți.

„Părinții de astăzi implementează adesea cu copiii lor metode care provin din cercetările actuale, bazate pe valori pe care poate părinții lor nu le-au luat niciodată în considerare cu ei”, explică dr. Hughes pentru Huffpos.

2. Foto: Free... (fraze-care-compromit-relatia-dintre-parinti-si-copiii-adulti--potrivit-terapeutilor_23116900.jpg)țFoto: Freepik @freepick

Potrivit medicului, adevărata problemă care îi determină pe bunici să-și critice copiii în felul lor de a fi părinte este că aceștia se simt profund afectați atunci când alegerile lor diferă de ale lor, gândindu-se apoi că au făcut greșeli în trecut.

„Ar trebui să schimbi locul de muncă”

Cine nu și-a auzit părinții sugerând măcar o dată ce curs de studiu ar deschide mai multe oportunități profesionale, care carieră ar fi mai profitabilă sau care este momentul potrivit pentru a începe cu un „loc de muncă serios”.

Terapeutul Kurt Smith a explicat că aceste intervenții sunt determinate de un decalaj cultural: „Carierele din ziua de azi cu siguranță nu sunt liniare, tinerilor le este din ce în ce mai greu să-și găsească de lucru și, în cele din urmă, poate că, în timpul vieții, sunt nevoiți să muncească diferit față de calificarea lor”, a spus terapeutul.

În orice caz, potrivit expertului, din aceste comparații pot apărea argumente reale, așa că cel mai bine este să evitați să comentați despre cariera copiilor dvs., încercând în schimb să înțelegeți interesele acestora.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii





pixel