Fraze folosite mult prea des în social media care ar trebui să nu mai fie spuse

Data actualizării: | Data publicării:
Fraze folosite mult prea des în social media care ar trebui să nu mai fie spuse / FOTO: pexels@cottonbro studio
Fraze folosite mult prea des în social media care ar trebui să nu mai fie spuse / FOTO: pexels@cottonbro studio

Fie că este vorba de o întâlnire în persoană, de o identitate personală comună sau de social media, comunitățile noastre nu sunt definite doar de experiențele comune, ci și de limbaj, după cum spunea Geraldine L. Palmer, PhD. 



În timp ce multe fraze lingvistice și cuvinte argotice sunt utile în caracterizarea și socializarea acestor comunități, există câteva care sunt folosite mult prea des online și care ar putea să nu servească unui scop atât de profund.

De la discursul online la dezbaterile din social media, mulți oameni cred din toată inima că există fraze folosite mult prea des pe social media care ar trebui probabil să fie retrase.

SURSA FOTO: Pexels@Ron Lach

Citește și STUDIU: „Fetele au rezultate mai slabe la matematică decât băieții”

Fiecare interacțiune pe care o împărtășim, online sau nu, este caracterizată de limbajul nostru - este modul în care ne legăm, comunicăm și ne exprimăm - dar poate că aceste câteva fraze sunt mai bine lăsate în vidul peisajului digital.

Iată 12 fraze folosite mult prea des pe social media care ar trebui să nu mai fie folosite:

Vezi și Afirmațiile de evitat pentru a nu-ți devaloriza partenerul în fața copilului. Experți: „Creează confuzie și suferință pentru cei mici!”

 „Am făcut un lucru”

„Am de gând să las asta aici

 „Omul meu preferat"

 „Lupta este reală»

 „Nu sunteți pregătiți pentru această conversație»

„Este o dăruire»

„Mulțumesc că ați venit la discursul meu TED»

”Acesta este adevărul meu

Îmi puteți mulțumi mai târziu'

'Mai tare pentru cei din spate'

„Dacă știi, știi'

„Cine te-a rănit”

În era digitală actuală, unde rețelele sociale și tehnologia sunt omniprezente, modul în care comunicăm online a evoluat rapid, adesea influențat de idei de eficiență și conveniență.

Frazele scurte, concise, și la obiect sunt acum folosite pentru a exprima idei într-un mod rapid, direct și ușor de înțeles.

În acest context, unele expresii au devenit extrem de populare, dar în același timp, pot fi și extrem de dăunătoare, mai ales atunci când sunt folosite într-un mod disprețuitor.

„Calm down” („Liniștește-te”)

SURSA FOTO: pexels@cottonbro studio

Una dintre aceste fraze care a devenit frecventă pe internet este „Calm down” („Liniștește-te”).

Deși poate părea o recomandare benignă, de fapt, aceasta poate avea un impact negativ semnificativ asupra persoanelor care se află în mijlocul unei conversații pasionate sau care exprima emoții intense.

De multe ori, când cineva este supărat, frustrat sau emoționat, ceea ce își dorește nu este ca cineva să îi spună să se calmeze, ci să fie ascultat și înțeles.

O astfel de frază minimalizează experiențele celor care își exprimă sentimentele și poate transmite un mesaj de invalidare, în loc să contribuie la soluționarea discuției.

Citește și Fraze din „Regele Leu” pentru a motiva copiii în timpul școlii

Deși multe dintre aceste expresii sunt scurte și concise, bazându-se pe idei de eficiență și conveniență, caracteristice rețelelor sociale și tehnologiei, ele pot avea un impact semnificativ asupra urmăritorilor și colegilor online.

În mod special, atunci când sunt folosite în mod disprețuitor față de persoanele care exprimă emoții intense sau opinii importante pe platformele lor, această frază tinde să facă mai mult rău decât bine în spațiile publice de discuție online.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment





pixel