Gesturi de comunicare non-verbală care avertizează că prima întâlnire este un eșec

Data publicării:
Gesturi de comunicare non-verbală care avertizează că prima întâlnire este un eșec
Gesturi de comunicare non-verbală care avertizează că prima întâlnire este un eșec

Zâmbet forțat sau uitatul în telefon constant. Sunt doar câteva dintre gesturile care arată că prima întâlnire este un adevărat eșec.



Vorbim prin cuvinte, dar și, mai ales, prin corp, față, gesturi.

Limbajul nonverbal este la fel de important (sau mai important) decât limbajul verbal. Este o informație care nu înșeală, care este greu de manipulat.

Acesta poate dezvălui adevăratele intenții și sentimente, adesea fără să ne dăm seama. Descoperiți nouă gesturi de comunicare nonverbală care ar putea indica faptul că prima întâlnire nu merge așa cum vă așteptați și cum să le interpretați.

1) Se uită constant la ceas sau la telefon

Atunci când cineva se uită în mod repetat la ceas sau la telefon în timpul unei întâlniri, este un semn clar că nu este pe deplin prezent. Acest gest poate indica plictiseală sau lipsă de interes și este un mod subtil de a spune că ar prefera să fie în altă parte.

Verificarea constantă a ceasului sau a telefonului sugerează că persoana respectivă nu se bucură de moment și poate că așteaptă ca întâlnirea să se încheie.

2) Încrucișarea brațelor

Încrucișarea brațelor este o postură defensivă și poate indica disconfort sau dezinteres. Acest gest poate sugera că persoana nu este deschisă la conexiune și preferă să rămână defensivă. În plus, încrucișarea brațelor poate crea o barieră fizică care face dificilă conectarea și deschiderea în conversație.

3) Evitarea contactului vizual

Contactul vizual este esențial pentru crearea unei conexiuni emoționale. Dacă partenerul tău evită să te privească în ochi, poate fi un semn de timiditate, dar și că cealaltă persoană nu se simte confortabil sau interesată.

Acest gest poate indica nesiguranță, dezinteres sau chiar că are ceva de ascuns. Iar această lipsă de contact vizual poate face ca cealaltă persoană să se simtă deconectată și mai puțin apreciată.

4) Zâmbet forțat

Un zâmbet autentic se reflectă în ochi și în întreaga față. Dacă partenerul dvs. zâmbește doar cu gura, fără ca ochii să arate bucurie, poate fi un semn că simulează interes sau plăcere.

Zâmbetele forțate pot fi ușor detectate și pot crea un sentiment de falsitate în interacțiune sau chiar distanță emoțională.

5) Joaca cu obiectele

Atunci când cineva se joacă constant cu obiecte, cum ar fi ceașca, șervețelul sau chiar părul, poate fi un semn de nervozitate sau disconfort. Acest comportament poate indica faptul că persoana nu se simte relaxată sau încrezătoare în situația respectivă.

Astfel, jucatul cu obiectele poate fi o modalitate de autocalmare, dar poate, de asemenea, să distragă atenția și să facă dificilă acordarea unei atenții depline conversației.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Divertisment




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel