Good Inside, o nouă metodă de educație: Pregătește-ți copilul să fie capabil și fericit

Data publicării:
Foto: RDNE Stock Project/Pexels
Foto: RDNE Stock Project/Pexels

Dacă vrei să te relaționezi cu copilul tău și să-l pregătești să fie capabil și fericit, Good Inside este modelul tău educațional. Aflați ce este și cum să îl aplicați.



Părinții milenari sunt părinți mai conștienți, mai informați și care încearcă în fiecare zi să se perfecționeze pentru a le oferi copiilor cele mai bune condiții în care să crească.

Dacă vă numărați printre aceștia, veți fi interesat să aflați despre o nouă propunere educațională cunoscută sub numele de Good Inside, care se bazează pe o presupunere simplă, dar puternică: „toți suntem buni în interior”.

Puterea acestui mesaj este că ne ajută să ne schimbăm perspectiva. Când copilul tău țipă non-stop sau își aruncă jucăriile, amintirea bunătății sale inerente te va ajuta să respiri și să te gândești înainte de a acționa. 

Și același lucru se va întâmpla atunci când îți pierzi răbdarea sau te simți copleșit, pentru că amintindu-ți de bunăvoința lui îi va permite să nu fie atât de dur cu tine însuți.

Dacă doriți să aflați mai multe despre această abordare pedagogică și despre cum să o puneți în practică, vă invităm să continuați să citiți.

2. -imagine fara descriere- (pexels-george-chambers-19817270_82793500.jpg)

Foto: George Chambers/ Pexels

Good Inside, mai mult decât parenting pozitiv

Metoda despre care vorbim astăzi a fost creată de Becky Kennedy, psiholog clinician și adevărat guru educațional.

Acest medic, mamă și expert parental american a început să împărtășească informații valoroase pe rețelele ei când avea  abia vreo 200 de urmăritori. De atunci, abordarea sa particulară a devenit o metodă educațională completă, deja cunoscută și urmată de aproape un milion și jumătate de părinți din întreaga lume.

Întregul său model de parenting este întruchipat în cartea sa Educate Without Fear și a impresionat în mod deosebit noile generații prin abordarea sa riguroasă și umană. Mai jos, împărtășim principiile modelului Good Inside.

Cunoașterea de sine este baza educației parentale

O primă propunere pe care o găsim în acest model este să începem prin a ne cunoaște pe noi înșine. În calitate de părinți, poate fi necesar să vă reeducați înainte de a vă adresa copilului dvs.

De multe ori nu am primit cea mai bună educație în copilărie, nu am dobândit instrumentele emoționale necesare și nu am fost tratați corespunzător. Deci, din această poziție, cel mai probabil vom continua cu o repetare a tiparului.

Prin urmare, munca începe cu tine, ca adult, făcându-te conștient de modul în care ai fost crescut, ce ți-a lipsit și lucrând pentru a-l dobândi acum. Când vei finaliza acest proces, vei fi mult mai conștient și vei fi pregătit să devii părinții care vrei să fii.

3. -imagine fara descriere- (pexels-ketut-subiyanto-4473774_63178800.jpg)

Foto: Ketut Subiyanto/ Pexels

Toți suntem buni la interior

Aceasta este premisa principală a abordării lui Becky Kennedy. Good Inside înseamnă literal „bun interior” și este ideea pe care trebuie să o înregistrăm în mintea noastră. Copiii noștri sunt buni din fire, indiferent dacă au zile proaste sau dacă în anumite momente comportamentul lor nu este cel mai potrivit.

Dacă noi vom conștientiza acest lucru, atunci vom înțelege ne va ajuta să înțelegem că în spatele fiecărui comportament rău există un mesaj pe care trebuie să-l înțelegem.

Niciun copil nu se comportă rău intenționat, dar acesta este de obicei rezultatul unei emoții pe care încă nu știe să o gestioneze sau al unei aptitudini pe care nu a dobândit-o încă și în care are nevoie de ajutorul nostru.

Așadar, atunci când copilul tău face o criză de furie, își lovește fratele sau nu te ascultă la început, oprește-te, respiră și reflectă. Pune-te în a lui. Poate că comportamentul lui arată că se simte anxios și nu știe să se regleze, că este gelos sau că încă nu știe să-și controleze impulsurile. Din această înțelegere îl vei putea însoți și ghida mult mai bine.

4. -imagine fara descriere- (copil-parinte--scuze--valori_42106500.jpg)

Foto: Ketut Subiyanto/ Pexels

Good inside, copii educați fără teamă

Propunerile educaționale actuale, bazate pe iubire și respect, nu sunt abordări permisive. Good Inside evidențiază nevoia de a stabili limite pentru cei mici, dar într-un mod uman, corect și empatic.

Asta înseamnă că nu mai educăm din frică, prin pedepse, amenințări sau blamare. Că atunci când ne adresăm copiilor, vom face acest lucru în căutarea bunăstării și învățării lor, și nu ca un simplu act automat de a ne evacua frustrarea.

Limitele trebuie să fie un ghid care să-i spună copilului unde să meargă, ajutându-l să înțeleagă de ce și să interiorizeze valorile din spatele acelei norme. Consecințele corecte, coerente și proporționale învață, totuși, că frica nu generează decât resentimente.

Este important ca, ca părinte, să ai grijă și de tine, de bunăstarea ta și de sănătatea ta emoțională. Nu vă adresați exclusiv copiilor voștri și nu vă sacrificați pentru ei. 

Ești cel mai bun exemplu al lor despre cum să facă față stresului, provocărilor și dificultăților din viață. Prin urmare, încearcă să fii cea mai bună versiune a ta, ai grijă de tine, învață din instrumentele tale și aplică-le. În acest fel, vei fi într-o poziție mai bună pentru a oferi o educație adecvată.

 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Metode si tehnici




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel