Greșeala pe care să NU o comiți atunci când faci temele cu al tău copil, conform profesorilor

Data actualizării: | Data publicării:
Greșeala pe care să NU o faci atunci când faci temele cu copilul tău, conform profesorilor / FOTO: freepik.com @Drazen Zigic
Greșeala pe care să NU o faci atunci când faci temele cu copilul tău, conform profesorilor / FOTO: freepik.com @Drazen Zigic

Simți că temele copiilor tăi devin o provocare copleșitoare? Doi profesori explică ce greșeli să eviți pentru a gestiona mai bine această situație.



Pentru mulți părinți, timpul dedicat temelor cu copiii lor poate deveni rapid un coșmar. Dacă unii copii evită temele, preferând să își petreacă timpul cu jocurile lor preferate, părinții se confruntă adesea cu dificultăți suplimentare.

În primul rând, trebuie să își reamintească noțiuni pe care le-au uitat de-a lungul timpului și să găsească modalități eficiente de a le explica celor mici.

În plus, dorința de a-și ajuta copiii poate fi umbrită de teama de a face mai mult rău decât bine.

Pentru a veni în sprijinul părinților care se simt copleșiți de această sarcină, jurnaliștii de la HuffPost au discutat cu doi profesori, care au subliniat o greșeală comună pe care părinții ar trebui să o evite atunci când se ocupă de temele copiilor.

Profesorii au observat că, de multe ori, copiii resimt o presiune imensă atunci când vine vorba de teme. Ei își doresc să își facă temele corect, de teama de a nu fi mustrați de învățători sau de a nu se face de râs în fața colegilor. 

Citește și Ajutăm sau nu copiii la temele pentru acasă? Claudia Chiru lămurește părinții: „Acesta este obiceiul sănătos pentru această sarcină!” / VIDEO

O abordare contraproductivă

SURSA FOTO: freepik.com @freepik

Temele pot varia ca durată, în funcție de complexitatea lor și de dificultatea subiectelor abordate. La aceasta se adaugă și faptul că fiecare copil are propriul său ritm de învățare și nu toți au aceleași abilități sau nivel de concentrare. Unii copii pot întâmpina dificultăți la anumite materii, se pot confrunta cu probleme de atenție sau, pur și simplu, pot fi epuizați după o zi întreagă de activități.

Elsa, profesoară la școala primară, recomandă ca temele să nu dureze mai mult de „30 de minute, maximum”.

Ea avertizează părinții asupra pericolelor pe care le aduce aplicarea unei presiuni exagerate sau utilizarea amenințărilor în legătură cu temele: „Când copilul ajunge să plângă, să se țipe la el sau șantajat, efectul este complet contraproductiv”.

La rândul ei, Jeanne, o altă profesoară de școală primară, își amintește cazuri în care „un elev poate petrece chiar și trei ore lucrând la teme, dar tot nu reușește să obțină rezultate satisfăcătoare.”

În concluzie, esența abordării corecte nu este să forțezi copilul să rămână blocat într-o sesiune interminabilă de teme, ci să promovezi implicarea sa activă și dorința de a învăța lucruri noi.

În loc să impui un ritm prea strict, este mult mai important să creezi un mediu în care copilul să se simtă sprijinit și motivat, astfel încât să își dezvolte abilitățile într-un mod natural și eficient.

Părinții trebuie să înțeleagă că, mai presus de finalizarea rapidă a temelor, este important ca micuții să învețe să abordeze sarcinile cu calm și încredere, fără a fi copleșiți de stres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel