Iată ce se întâmplă în creierul bebelușilor, conform unui nou studiu

Data publicării:
Iată ce se întâmplă în creierul bebelușilor, conform unui nou studiu / FOTO: freepik.com@ fxquadro
Iată ce se întâmplă în creierul bebelușilor, conform unui nou studiu / FOTO: freepik.com@ fxquadro

Ce se întâmplă în creierul bebelușilor? Un neuroștiințific dezvăluie informațiile descoperite într-un studiu recent.



Publicitate

V-ați întrebat vreodată ce se întâmplă în creierul bebelușului dumneavoastră? Copiii suferă de amnezie infantilă înainte de a stăpâni limbajul la vârsta de patru ani”, relatează neuroscientistul Nikola Kukushkin în Psychology Today.

Dar există încă un element de reflecție chiar înainte de învățarea limbajului. Potrivit neurocercetătorului, un studiu realizat de laboratorul lui Jean-Rémy Hochmann din Lyon arată că cogniția sugarilor prelingviști este complexă.

Citește și Iată modurile de a vă îmbunătăți relația cu copilul pe măsură ce acesta crește

Un studiu realizat de Liuba Papeo a arătat că "sugarii atribuie imaginile cu oameni angajați în diverse interacțiuni (sărutând, lovind cu piciorul, ajutând) unuia dintre cele două roluri - activ sau pasiv - și sunt surprinși când rolurile sunt inversate în mod neașteptat.

Este ca și cum ai atribui cuvintelor dintr-o propoziție rolurile de subiect și obiect.

Competențe de comunicare deja în curs de dezvoltare

Sursa foto: freepik.com@Articon

În termeni practici, acest lucru înseamnă că creierul bebelușilor este capabil să distingă între subiect și obiect, așa cum se regăsesc ulterior în construcția unei propoziții.

„Conform acestui punct de vedere, cuvintele populează un eșafodaj preexistent al gândirii, care nu depinde de cultură, ci mai degrabă de gene și evoluție”, explică neuroștiința.

Prin urmare, bebelușii posedă deja un limbaj interior în care elementele din mediul lor sunt articulate și aranjate într-un mod sensibil în creierul lor.

Vezi și Principalul factor care distruge încrederea copiilor, conform unui expert Harvard: „Fenomenul se numește «efectul bis»”

Cu toate acestea, ei nu dispun încă de limbajul verbal care să permită comunicarea precisă a acestei articulări interioare. Rezultatele acestui studiu indică o teorie conform căreia modul în care gândirea este articulată este în mare măsură biologic și nu doar cultural.

Deși gândirea articulată există, aceasta nu depinde exclusiv de modul în care suntem învățați să spunem și să gândim lucrurile în cuvinte.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel