Cum te poți asigura că copilul tău are toate resursele pentru a reuși mai târziu? Un expert în parenting sugerează includerea unei activități în rutina familiei care poate face minuni pentru dezvoltarea copilului tău.
Publicitate
Este greu pentru orice părinte să știe cum să le ofere copiilor lor cheile succesului.
Esther Wojcicki, expertă în parenting și autoare de bestselleruri, a vorbit la CNBC despre tehnica pe care a aplicat-o în propria sa familie și care, conform ei, a contribuit la succesul profesional al celor trei fiice ale sale.
Ea recomandă integrarea noțiunii de responsabilitate de la o vârstă fragedă. Treburile casnice sunt o modalitate excelentă de a implica copilul în viața de zi cu zi a familiei. Astfel, copilul învață să îndeplinească sarcini zilnice, să practice consecvența și să înțeleagă că ceilalți membri ai familiei se bazează pe el pentru a-și duce la bun sfârșit responsabilitățile.
„Un mod simplu de a face acest lucru este să te așezi cu copilul tău și să-i explici că face parte din echipa familiei, la fel ca mama și tata. Pe vremea mea, mi-am implicat copiii mai mari în schimbarea scutecelor surorii lor mici. Au fost foarte mândri că au putut să facă asta alături de mine”, spune Esther Wojcicki.
SURSA FOTO: freepik.com @The Yuri Arcurs Collection
Expertul în educația copilului sugerează implicarea micuțului în acțiuni cotidiene, pe care inițial le va face împreună cu tine, creând un moment plăcut în familie.
Treptat, îi poți arăta că ai încredere în el, lăsându-l să preia unele dintre aceste sarcini singur.
„Îți poți invita copilul să te ajute. Fă-o împreună, în familie. Este un moment pe care îl petreci împreună. După mai multe repetări și ceva timp, copiii vor putea cu siguranță să-și îndeplinească singuri sarcinile. Este important să ai mentalitatea potrivită pentru a implementa acest obicei zilnic în casă”, explică Esther Wojcicki.
Și dacă te îngrijorează că copilul tău va percepe aceste sarcini ca pe o corvoadă, pur și simplu nu le prezenta așa de la început. Totul ține de perspectivă!
„Atâta timp cât nu o prezinți ca o obligație, copilul nu va vedea activitățile casnice astfel. Vor ajunge să vadă că face parte din viața de familie și că poate fi chiar distractiv”, explică expertul.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.