Iată cum crede un terapeut că arată o familie toxică. „Se concentrează în principal pe controlul imaginii în societate”

Data publicării:
Iată cum crede un terapeut că arată o familie toxică. „Se concentrează în principal pe controlul imaginii în societate” / FOTO: freepik.com@
Iată cum crede un terapeut că arată o familie toxică. „Se concentrează în principal pe controlul imaginii în societate” / FOTO: freepik.com@

Familiile în care imaginea contează mai mult decât orice altceva pot fi foarte toxice pentru membrii lor. Un psihoterapeut explică de ce acest lucru are consecințe grave.



Anumite modele de familie pot fi toxice pentru membrii lor. Patrick Teahan, terapeut specializat în traumele din copilărie, a analizat mai îndeaproape familiile în care imaginea contează totul.

Citește și „Situațiile toxice care transformă copiii în narcisiști. Faci și tu aceste greșeli de parenting?”

„Această familie se concentrează în principal pe controlul imaginii sale și pe evitarea sentimentelor cu orice preț”, spune terapeutul.

În acest tip de familie, părinții îi învață pe copii să ascundă ceea ce este în neregulă, începând cu emoțiile lor.

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Puțin câte puțin, copiii pot avea impresia că este o idee bună să își ascundă sentimentele pentru a nu atrage atenția.

Doar zâmbetul și bucuria își au locul lor în fața restului lumii, după cum analizează terapeutul.

Vezi și „Părinți separați: când și cum să prezentați noul partener copilului. „Lucrurile NU trebuie grăbite”

Din exterior, aceste familii par ideale, dar sunt, în realitate, în mare suferință din cauza presiunii la care sunt supuse.

„Familia este văzută ca fiind foarte legitimă, foarte unită. Oamenii nu observă disfuncția din spatele ei... O astfel de familie poate fi meticuloasă la suprafață, dar ascunde lucruri precum o căsnicie cu adevărat nefericită”, explică Patrick Teahan, potrivit Parents.fr.

Puțin câte puțin, toți membrii familiei cheltuiesc multă energie pentru a-și ascunde defectele, rănile și defectele: „Există multe secrete, multe prefăcătorii sau lucruri de pus deoparte”.

Un model cu consecințe grave

Sursa foto: freepik.com@Drazen Zigic

Toate acestea sunt ghidate de o valorizare a anumitor aspecte ale vieții care se orientează spre reprezentarea unui anumit model.

Aceste valori sunt puternic ancorate în poziția socială a fiecărei persoane: a merge la școala potrivită, a deveni medic, a avea ținuta perfectă, imaginea și statutul.

De asemenea, această familie vede problemele ca pe o slăbiciune.

Citește și „Parentingul „suficient de bun”. Avertismentul unui psiholog: „Cea mai mare povară pe care trebuie să o poarte un copil este viața netrăită a părinților săi”

Sursa foto: freepik.com@senivpetro

Copiii sunt oprimați de acest sistem, care le strivește adevărata natură: „Se pune presiune pe copii să se comporte bine și să arate într-un anumit fel.

De asemenea, le poate îngreuna mai târziu în viață să fie autentici și sinceri cu ei înșiși”.

Acest lucru îi poate determina pe acești copii și pe adulții care devin nu numai să nu știe cine sunt, ci și să fie perfecționiști.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel