Iată cum să stabilești limite atunci când devii părinte, potrivit unui psihiatru

Data publicării:
Iată cum să stabilești limite atunci când devii părinte, potrivit unui psihiatru / FOTO: freepik.com@prostooleh
Iată cum să stabilești limite atunci când devii părinte, potrivit unui psihiatru / FOTO: freepik.com@prostooleh

Cum stabilești limite cu un copil? Un psiholog te ajută să stabilești limitele potrivite.



Stabilirea limitelor cu copiii este destul de dificilă, așa că cum o faci atunci când copilul tău este încă un bebeluș? Psihologul Betsy Holmberg și-a explicat metoda în Psychology Today.

Bebelușii au dificultăți în a comunica ușor cu părinții lor. Să impui un cadru și să te asiguri că îl respectă sunt pași care par greu de făcut cu un copil mic.

Pe de altă parte, ceea ce puteți face pentru a stabili un cadru cu un bebeluș este să vă alegeți stilul de viață.

Citește și Cum să știu dacă sunt un părinte toxic? Această atitudine se manifestă sub aparența falsă că acționezi „spre binele” copiilor tăi

Chiar dacă un copil redefinește contururile existenței tale, există multe moduri în care poți alege să îl crești și să îți trăiești viața de părinte.

Sursa foto: freepik.com@freepik

„În loc să vă gândiți la limite în relația cu copiii voștri, gândiți-vă la ele în ceea ce privește modul în care vă organizați stilul de viață. Nu este vorba despre ei, ci despre tine. Soluția este să identificați limitele stilului dvs. de viață”, explică ea.

Pentru a face acest lucru, psihologul a defalcat pașii implicați în clarificarea stilului tău de viață.

Identificați-vă limitele.

„În următoarele două săptămâni, scrieți momentele în care vă simțiți epuizat și vă vine să plângeți sau să vă enervați. Ce ai făcut în ziua respectivă? Cu o seară înainte?

Ce se întâmpla în casa ta? Identificați lucrurile care au contribuit la sentimentul de copleșire”, explică ea. Aceste întrebări te vor ajuta să știi când ai nevoie de sprijin și ce trebuie modulat în săptămâna ta.

Înțelege-ți punctele forte

"În aceeași perioadă, notați momentele în care v-ați simțit foarte bine sau în care parentingul părea distractiv și natural. Ce factori au contribuit la aceste momente?", vă întreabă terapeutul.

Ideea este să repeți obiceiurile bune și să lași mai mult loc momentelor plăcute.

Definiți-vă limitele împreună

"Cea mai dificilă parte a procesului este natura sa de încercare și eroare. Luați în considerare și stabilirea limitelor pe moment. Adesea avem impresia că trebuie să facem tot ceea ce vedem în jurul nostru, dar nu este adevărat.

Trebuie să structurăm acești ani ținând cont de sănătatea noastră mentală și să încorporăm în stilul nostru de viață limitele care ne susțin pe noi și sănătatea noastră mentală", explică specialistul.

Limitele care funcționează pentru copilul tău vor fi cele care funcționează pentru tine, pentru că îți permit să fii mai în formă și mai relaxată alături de copilul tău.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel