Iată de ce ROBLOX este cel mai periculos joc pentru copii

Data publicării:
Fotografie de la Marta Wave/ Pexels
Fotografie de la Marta Wave/ Pexels

Copilul tău a descărcat Roblox? Deci ar trebui să preveniți utilizarea acestui joc. Fură timpul copilului și nu dezvoltă noi virtuți și abilități.



Cele mai multe aplicații moderne își măsoară performanța în funcție de timpul petrecut de utilizatori pe aplicație. Cu cât pierd mai mult timp, cu atât mai mult merită aplicația în sine. Și atunci când se vând acest tip de aplicație către investitori sau chiar pe bursă, există două informații cheie găsite în rapoartele anuale: număr de utilizatori și timp. Aceste două componente, în termeni simpli, înseamnă bani și valoarea aplicației în sine.

Roblox este o platformă de jocuri online și un sistem de creare de jocuri dezvoltat de Roblox Corporation, care permite utilizatorilor să programeze jocuri și să joace jocuri create de alți utilizatori.

În august 2020, Roblox avea peste 164 de milioane de utilizatori activi lunar, inclusiv mai mult de jumătate din toți copiii din SUA sub 16 ani. Majoritatea copiilor îl joacă, sau cel puțin îl cunosc.

ROBLOX este una dintre cele mai populare aplicații care oferă un ecosistem de jocuri diferite, de la diferiți creatori. Cele mai populare sunt jocurile care sunt jucate de cel mai mare număr de jucători și, în același timp, jocurile care necesită mult timp pentru a progresa.

Ei bine, este interesant că acele jocuri care nu construiesc nicio „abilităte”, ci se bazează exclusiv pe pierderi persistente de timp au succes. Jucătorul este recompensat cu o investiție de timp dedicată.

2. Fotografie... (pexels-rdne-8488969_13645500.jpg)

Fotografie de la RDNE Stock Project/ Pexels

Spre deosebire de majoritatea celorlalte jocuri convenționale în care jucătorul trebuie să progreseze în capacitatea sa de a îndeplini anumite sarcini. ROBLOX se bazează pe „inerție”, care este un timp dedicat în care jucătorul nu are șansa de a progresa decât dacă persistă o anumită perioadă de timp în jocul în sine.

Făcând acest lucru, el nu dobândește o nouă „virtute”, abilități, reflexe sau gândire creativă. Ecosistemul de jocuri în sine sugerează utilizatorilor acele jocuri care îi mențin pe platforma de jocuri în sine cât mai mult timp posibil. O nouă virtute sau abilitate nu este importantă pentru progresul în joc. Cu cât este mai mare timpul petrecut pe platformă, cu atât această platformă câștigă valoare. ROBLOX, așadar, nu dezvoltă noi abilități, îi fură timpul copilului tău!

Acesta este și motivul pentru care experții subliniază că utilizarea nesupravegheată a platformei de jocuri ROBLOX este dăunătoare copiilor. Și, în același timp, părinților li se sugerează să verifice ce jocuri joacă copiii lor pe platforma ROBLOX și să li se alăture în jocuri pentru a le testa.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Joaca si DIY




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel