Ieșirile cu bebelușul în vreme rece: Măsuri de precauție pentru o plimbare confortabilă

Data publicării:
Ieșirile cu bebelușul în vreme rece Măsuri de precauție pentru o plimbare confortabilă / FOTO: freepik.com@ EyeEm
Ieșirile cu bebelușul în vreme rece Măsuri de precauție pentru o plimbare confortabilă / FOTO: freepik.com@ EyeEm

Iarna se apropie și, chiar dacă temperaturile scad, asta nu înseamnă că trebuie să renunțați la plimbările cu bebelușul.



În primele luni de viață, sistemul de reglare a temperaturii corpului unui bebeluș nu este complet dezvoltat, așa că acesta este mai sensibil la schimbările de temperatură. Mai mult, un nou-născut nu poate să se miște pentru a se încălzi singur.

În primele luni de viață, sistemul de reglare a temperaturii corpului unui bebeluș nu este complet dezvoltat, ceea ce îl face mai vulnerabil la schimbările de temperatură.

Citește și Tusea convulsivă, boala care a lovit România. Mamă: „Când o apuca tusea pe fetiță dura și câte o oră jumătate. GROAZNIC, până la vomă”

Un nou-născut nu poate să se miște suficient pentru a-și ajusta temperatura, fiind astfel mai expus riscului de a se răci sau de a se supraîncălzi.

Totuși, asta nu înseamnă că trebuie să-l țineți numai în casă, dar câteva măsuri de precauție sunt necesare pentru a-l proteja de frig.

Îmbrăcarea corectă

Sursa foto: freepik.com@prostooleh

Echipamentele și hainele care să protejeze bebelușul de frig sunt destul de variate. Acestea sunt, în general, concepute pentru a fi atât calde, cât și confortabile.

Combinezoanele tip pilot sunt foarte practice.

Sub acestea, adoptați tehnica „cepei”, adică suprapuneți straturi: body din bumbac cu mâneci lungi + pulover sau bluză din lână cu mâneci lungi + colanți + botine călduroase, potrivit Parents.fr.

Astfel, va fi bine protejat împotriva frigului și va fi mai ușor să-l descoperiți atunci când intrați într-un loc încălzit.

Ce trebuie evitat!

Sursa foto: freepik.com@Anton Dios


Până la 2-3 luni, evitați purtarea bebelușului în marsupii care comprimă picioarele și care ar putea duce rapid la răcire.

Eșarfa de purtare poate fi o soluție, deoarece va fi bine învelit lângă voi, dar fiți atenți să nu-l îmbrăcați prea gros pentru a evita supraîncălzirea.

Acesta este recomandat pentru ieșirile scurte și dacă evitați schimbările bruște de temperatură (de exemplu, în magazine).

Altfel, landoul este foarte practic și confortabil până la 6 luni, cu bebelușul așezat într-un „cuib de înger” și acoperit cu o pătură. După 6 luni, îl puteți pune în cărucior, echipându-l cu o husă pentru picioare și o copertină împotriva ploii sau a vântului rece.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stil de viata





pixel