„Îmi doresc un copil și partenerul meu nu - ce ar trebui să fac?” Iată ce spun experții!

Data actualizării: | Data publicării:
„Îmi doresc un copil și partenerul meu nu - ce ar trebui să fac” Iată ce spun experții! / Foto: freepik.com@Drazen Zigic
„Îmi doresc un copil și partenerul meu nu - ce ar trebui să fac” Iată ce spun experții! / Foto: freepik.com@Drazen Zigic

Nu puține sunt cuplurile care se confruntă cu astfel de situații, când unul dintre parteneri visează la momentul când va fi părinte, iar celălalt preferă să mai „copilărească”.

 



Dorința unui copil când partenerul tău nu vrea este o problemă mult mai frecventă decât ai putea crede.

Este greu când o jumătate dintr-un cuplu este gata să aibă un copil, dar cealaltă nu este - ce faci?!

Citește și „Afirmația simplă care îți poate schimba viața! Iată frazele care îți aduc armonie în familie și la serviciu”

A fi într-o relație poate aduce o mulțime de lucruri uimitoare în viața ta și, de asemenea, o mulțime de provocări, de la a te întreba cum să-ți „condimentezi” relația până la a descoperi beneficiile lingurii (indiciu: sunt multe și variate)

Ideea ca partenerul tău să nu-și dorească un copil, că nu este pregătit, poate fi greu de împăcat și sunt multe astfel de situații!

Este o problemă care se întâmplă cu milioane de cupluri din întreaga lume, fără îndoială, deoarece poate fi greu să-ți dai seama dacă partenerul tău dorește sau nu să-și întemeieze o familie, dacă nu le spui în mod explicit despre asta.

Sursa foto: freepik.com@nastiklis1992

Acesta este primul sfat pe care îl are John Kenny din The Relationship Guy, așa cum sugerează el: „Este de o importanță fundamentală ca acest lucru să fie discutat înainte ca o relație să ajungă într-un loc în care se află într-un spațiu dedicat.

„Nu spera niciodată că cineva se va răzgândi dacă părerea lui diferă și nu sacrifica ceea ce îți dorești de dragul altcuiva.

Evident, oamenii se răzgândesc cu privire la lucruri de-a lungul timpului și la ceea ce poate să nu fi fost o problemă anterior. poate fi la o dată ulterioară.

Pentru a aborda acest lucru, dacă se întâmplă, atunci aș sugera întotdeauna să există o onestitate de la unul la altul.

Deci, ce ar trebui să faci dacă te gândești: „Îmi doresc un copil și partenerul meu nu”? , spun experții.

„Îmi doresc un copil și partenerul meu nu - ce ar trebui să fac?”

Sursa foto: freepik.com@The Yuri Arcurs Collection

Deci, deși s-ar putea să fie prea târziu pentru a avea „Vreau un copil, nu-i așa? vorbește devreme în relație, asta nu înseamnă că nu se poate întâmpla acum.

Așa cum spune John Kenny, „Fă-ți timp pentru o conversație când amândoi știu că o conversație va avea loc și transmite-ți cu calm gândurile și sentimentele celeilalte persoane.

„Doar că nu sunt pregătit”.

Soluție: Mig Bennett, consilier în relații, spune că este important să ne asigurăm că nu există un ton de acuzație, ci să „fii curios de ce se simt nepregătiți”. El spune: „Se îndoiesc de puterea relației sau se tem că se repetă propria copilărie? Orice număr de preocupări pot apărea.”

Deși este unul dintre cele mai comune motive pentru care nu-ți dorești copii, nu mulți oameni se adâncesc în ceea ce înseamnă de fapt a nu fi „gata”.

Întrebarea pe care aș recomanda să o pui partenerului tău este când consideră că este momentul potrivit pentru a avea copii?”

Emma DaveyConsilier și Trama Therapist ne spune: „Uneori oamenii au multe așteptări cu privire la momentul potrivit.

Pe ce se bazează acest lucru? Este vorba despre finanțe, cazare sau stil de viață? Vorbește cu partenerul tău și află care sunt motivele. Vă va oferi o mai bună înțelegere a ceea ce vor de la viața lor”.

„Sunt prea tânăr pentru a mă așeza la casa mea”

Sursa foto: freepik.com@alisaa

Soluție: „Cred că aici contează contextul, mai ales dacă există o diferență de vârstă”. Ruairi Stewart, The Happy Whole Coach, avertizează.

„Pentru unele femei, poate exista o mai mare urgență în calendarul lor cu privire la momentul în care doresc sau se așteaptă să aibă copii, pe baza vârstei lor sau a angajamentelor profesionale.”

Dar el spune: „Este foarte important să aveți acest tip de conversații, chiar dacă sunt inconfortabile, astfel încât ambele persoane să poată fi clare cu privire la sentimentele și intențiile lor.

S-ar putea ca rezultatul acestei conversații să ducă la o situație de rupere a înțelegerii, iar persoana care dorește să aibă copii trebuie să reevalueze dacă poate sau ar trebui să rămână în relație dacă acest lucru este ceva la care sunt hotărâți”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel