Importanța de a-ți educa copilul cu calm

Data publicării:
Importanța de a-ți educa copilul cu calm / FOTO: freepik.com@prostooleh
Importanța de a-ți educa copilul cu calm / FOTO: freepik.com@prostooleh

Specialista Patricia Ramírez are mai mult de 25 de ani de experiență în aplicarea soluțiilor pe care le propune în noua sa carte.



Premisele sale sunt înțelegerea fiecărui copil și educația din calm, într-un mod creativ.

Autoare a cărții „Educația din serenitate” (Ed. Grijalbo), Patricia Ramírez oferă soluții inovative pentru părinții care se simt depășiți și nu știu cum să își facă copiii să îi asculte, să respecte regulile casei sau limitele impuse.

Toate acestea sunt prezentate într-o abordare bazată pe respect și liniște, cu soluții și exerciții practice care pot fi aplicate prin joc. Cartea include răspunsuri la cele mai frecvente conflicte familiale.

Părinții iau educația copiilor prea în serios

Sursa foto: freepik.com@senivpetro

În cartea sa, Patricia Ramírez susține că părinții iau educația copiilor prea în serios și întreabă până la ce punct această realitate poate fi negativă.

Ea explică faptul că asociază termenul „serios” cu „învechit” și „rigid”. Potrivit ei, educația ar trebui să fie ceva mai simplu, care să curgă natural, mai degajat, cu acele lucruri de care părinții se pot dezbăra, pentru că acest lucru le-ar permite să aibă limite clare, dar puține.

Ramírez subliniază că nu totul poate fi „nu”, nu totul poate fi cum vor părinții, când vor și cu o obediență absolută. Deși ar fi foarte confortabil, ea consideră că nu ar fi corect.

Educația este un subiect serios, dar, potrivit ei, mai degrabă decât să vorbim despre seriozitate, ar trebui să vorbim despre responsabilitate.

Citește și Cum să reacționezi atunci când bunicii fac diferențe între nepoții lor

Educația este o responsabilitate pe care părinții o au, dar aceasta poate fi abordată cu răbdare, cu naturalețe, cu joc, cu distracție și cu complicitate față de copii.

Există multe moduri de a o aborda.

SURSA FOTO: Freepik.com@prostooleh

Părinții de astăzi au acces la foarte multe informații, dar de ce atunci lipsesc atât de multe chei pentru educația copiilor?

Există multă informație, dar adesea se citește fără a se reflecta asupra ei.

Ce lipsește este informația care nu te face să te simți vinovat, ci care te motivează să acționezi. Oamenii știu ce trebuie să facă, dar nu știu întotdeauna cum să o facă.

Vezi și Ce beneficii are berea fără alcool în timpul alăptării

În toate cărțile sale, nu doar în aceasta, Patricia Ramírez a încercat să ofere răspunsul la „cum”. Cum-ul este partea practică a teoriei pe care toți o cunosc.

Toți părinții știu că trebuie să rămână răbdători, că trebuie să evite să țipe, că nu trebuie să își lovească copiii, că trebuie să fie respectuoși cu ei, că nu trebuie să facă judecăți de valoare atunci când se comunică cu ei, dar uneori nu știu cum să o facă.

Acest „cum” este ceea ce Patricia Ramírez încearcă să ofere în cartea sa, propunând exerciții și jocuri practice pentru ca oamenii să își schimbe obiceiurile.

Oamenii sunt ființe de obiceiuri, iar obiceiurile le fac viața mai ușoară, deoarece le evită să gândească în fiecare moment.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel