Industria meditațiilor a bubuit și în acest an! Elev: „Credeți că se poate lua BAC-ul cu ce s-a făcut la școală?" Părinții au scos din buzunar 600 lei/săptămână ca să-i pregătească pe copii

Data publicării:
Industria meditațiilor a bubuit și în acest an! Elev „Credeți că se poate lua BAC-ul cu ce s-a făcut la școală Părinții au scos din buzunar 600 leisăptămână ca să-i pregătească pe copii / FOTO: freepik.com@ nomadsoul1
Industria meditațiilor a bubuit și în acest an! Elev „Credeți că se poate lua BAC-ul cu ce s-a făcut la școală Părinții au scos din buzunar 600 leisăptămână ca să-i pregătească pe copii / FOTO: freepik.com@ nomadsoul1

Tot mai mulți părinți apelează la meditații pentru copiii lor, aceștia considerând că ceea ce învață în timpul orelor de curs nu este suficient.



Iar în acest an, industria meditațiilor a bubuit din nou. Foarte mulți elevi au făcut meditații, însă unii dintre ei spun că nu i-au ajutat prea mult.

„Am început meditațiile pe la jumătatea anului, ceva de genul. Nu m-au ajutat prea mult. Am făcut meditații pentru toate materiile de la Bac. Iar pentru admiterea la facultate am început încă de anul trecut.

Meditațiile încă se poartă și nu cred că ar putea cineva să facă ceva, să aibă randament, fără meditații. Credeți că la școală se poate lua Bac-ul doar cu ce se predă la școală? Poate sunt copii care sunt conștiincioși, dar majoritatea dintre noi nu prea”, a spus un elev, potrivit Recorder.

O oră de meditație costă în jur de 150 - 200 lei pentru fiecare materie, ceea ce înseamnă 600 de lei pe săptămână, iar pe lună 2.400 lei.

1 din 3 elevi din România face meditații

Un studiu din 2021, realizat de IRES și de Societatea Academică din România, arăta că 1 din 3 elevi din România face meditații la cel puțin o materie. Dintre cei care iau meditații, 80% se pregătesc la matematică, iar aproximativ o treime iau meditații la limba română sau la limbi străine.

Însă nu există vreo statistică a numărului de copii care fac meditație cu profesorul de la clasă, lucru interzis de Legea Educației.

Sancțiuni pentru profesorii care fac meditații cu elevii de la clasă

Potrivit noii legi, profesorii nu au voie să facă meditații cu elevii de la clasă. Activitatea de desfășurare a meditațiilor cu elevii de la propria clasă constituie abatere disciplinară și se pot aplica mai multe sancțiuni, de la avertisment scris până la desfacerea disciplinară a contractului individual de muncă. Profesorii sancționați cu desfacerea contractului de muncă nu mai pot preda pentru 7 ani școlari.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





DC Media Group Audience
pixel