Inima unei fetițe s-a oprit pentru totdeauna, după ce tatăl ei a uitat-o timp de cinci ore în mașină: Bărbatul credea că a lăsat-o la creșă

Data publicării:
Inima unei fetițe s-a oprit pentru totdeauna, după ce tatăl ei a uitat-o timp de cinci ore în mașină: Bărbatul credea că a lăsat-o la creșă / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @standret
Inima unei fetițe s-a oprit pentru totdeauna, după ce tatăl ei a uitat-o timp de cinci ore în mașină: Bărbatul credea că a lăsat-o la creșă / FOTO ILUSTRATIV: freepik.com @standret

Tragedia sfâșietoare a avut loc în Marcon (un oraș din provincia Veneția, Italia): fetița, în vârstă de 1 an, a rămas ore întregi închisă în mașina expusă la soare, într-un habitaclu care a devenit un cuptor, o capcană mortală. 



Tatăl a plecat de acasă ca în fiecare dimineață, din Mogliano Veneto, și s-a îndreptat spre compania la care lucrează, care se ocupă de iluminat.

Pe drum – ca în fiecare dimineață – ar fi trebuit să o lase pe Agnese într-un loc sigur, la creșă. Dar, mintea i-a cedat și a mers direct la muncă.

Afară erau peste 30 de grade. În mașină, mult mai mult de 40.

Citește și „Sindromul Copilului Uitat“: Ce se petrece în creierul părinților care își lasă copiii în mașinile fierbinți

Părinții au ajuns la spital

SURSA FOTO: captură ilrestodelcarlino.it

Nimeni nu a observat ce se întâmplă până la ora prânzului, când alți muncitori ai companiei au văzut fetița leșinată pe bancheta din spate a mașinii. Atunci s-a dat alarma, dar pentru micuța Agnese era deja prea târziu.

Tatăl s-a grăbit spre parcare și – conform Corriere del Veneto – un martor l-a văzut descărcându-și durerea și furia „lovind violent mașina cu picioarele, pumnii, umerii”.

A fost nevoie de intervenția carabinierilor pentru a-l calma și a preveni să-și facă rău.

La spital a ajuns și mama: amândoi beneficiază de suport psihologic.

Vezi și S-a întâmplat din nou! Bebeluș de 7 luni, uitat de tatăl său în mașină. Trupul neînsuflețit, descoperit pe bancheta din spate abia după muncă

Campania „Nu mă uita!”

Condoleanțe pentru tragedie au fost exprimate și de primarul regiunii Veneto, Luca Zaia: „Cer tuturor, în acest moment de durere indescriptibilă, să protejeze familia”.

Asociația Asaps a intervenit după tragedia din Marcon și prin site-ul său a relansat campania „Nu mă uita”.

„În fiecare an, în lume și chiar și în țara noastră”, amintește președintele Giordano Biserni, „asistăm la episoade deosebit de grave în care mor sute de copii din cauza căldurii din vehiculele închise, unde sunt uitați copii sau nepoți, sau pentru că aceștia, jucându-se, închid accidental vehiculul și rămân blocați înăuntru”.

În Statele Unite, în 2023, au murit 29 de copii, iar numai în 2024 deja 13, trei dintre ei între 14 și 16 iulie în statele New York, New Jersey și Illinois.

„Tragediile familiale”, adaugă Asaps, „sunt imense, durerea pierderii unui copil se transformă adesea în crize psihologice profunde pentru familii, care continuă să trăiască în remușcare și adesea găsesc alinare doar prin crearea de asociații care încep să sensibilizeze asupra problemei delicate a sănătății copiilor noștri”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social





DC Media Group Audience
pixel