Întrebări pe care să le pui copilului tău dacă este anxios

Data publicării:
Întrebări pe care să le pui copilului tău dacă este anxios / FOTO: Freepik.com@nastyaofly
Întrebări pe care să le pui copilului tău dacă este anxios / FOTO: Freepik.com@nastyaofly

Dacă ai urmărit Inside Out 2 sau ai citit comentarii despre film, ai observat probabil cât de mult a rezonat un anumit moment cu părinții.



Unul dintre cele mai discutate momente este scena în care Riley, personajul principal, se confruntă cu Anxietatea. Filmul Inside Out din 2015 se concentra pe emoțiile fundamentale, cum ar fi bucuria, tristețea și furia.

Toate aceste comentarii se referă la momentul în care Riley, personajul principal al filmului, se confruntă cu Anxietatea.

Citește și Cele trei întrebări pe care să le pui copiilor tăi în fiecare seară înainte de culcare pentru a le ridica stima de sine

Primul film Inside Out, lansat în 2015, s-a concentrat pe emoții de bază, precum tristețea, bucuria și furia. În continuare, Riley, acum în vârstă de 13 ani și intrând la liceu, trăiește emoții noi și mai complexe.

Sursa foto: Freepik.com@prostooleh

Această scenă populară începe cu Riley jucând hochei și fiind trimisă în zona de penalizare după ce lovește din greșeală un prieten.

Se simțea sub o presiune uriașă să joace bine, iar gândurile i-au început să zboare în toate direcțiile după ce a ieșit de pe gheață. Anxietatea devine frenetică și preia tot controlul asupra minții lui Riley.

Citește și Sfaturi de aur pentru mamele de adolescenți

Niciuna dintre celelalte emoții nu reușește să calmeze situația. Haosul se diminuează doar după ce Bucuria, emoția optimistă a lui Riley, o convinge pe Anxietate să renunțe la controlul asupra ei.

Ce întrebări să adresezi micuțulu tău

SURSA FOTO: Freepik.com@senivpetro

Aceasta este o reamintire excelentă că emoțiile copiilor noștri sunt complexe.

Vezi și Copilul face crize când nu primește ce își dorește? Psihoterapeut Cristina Gemănaru: Iată 5 sfaturi despre cum să gestionezi situația

Tulburările de anxietate în copilărie afectează aproximativ unul din opt copii, ceea ce face ca Anxietatea să fie un personaj familiar în Inside Out 2. Părinții din întreaga lume au comentat online despre cum acea scenă de patru minute a stârnit discuții profunde cu copiii lor.

Cu cât devenim părinți mai buni, cu atât creăm un spațiu sigur pentru ca micuții să discute despre lucrurile care îi deranjează, inclusiv emoții precum cele ale lui Riley. Dacă nu știi de unde să începi, încearcă aceste întrebări:

Vezi și Ai grijă ce „etichete” îi pui copilului tău! Terapeut cognitiv-comportamental: „Nici măcar cele pozitive NU sunt benefice! Pot crea presiuni uriașe”

Cum te simți când ești îngrijorat de ceva?

Îmi poți povesti despre o situație în care te-ai simțit foarte speriat sau supărat?

Ce se întâmplă în corpul tău atunci când simți anxietate?

Există ceva ce poți face pentru a te simți mai calm când ești anxios?

Îți este vreodată greu să te oprești din gândit la ceva?

Te simți vreodată ca și cum ar trebui să faci un lucru de mai multe ori pentru a te simți bine?

Crezi că te îngrijorezi de prea multe lucruri deodată?

Eviti anumite locuri sau situații pentru că te fac să te simți anxios?

Ai prieteni care se simt la fel ca tine?

Cum te pot ajuta atunci când te simți anxios?

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Parenting





pixel