Întrebările pe care ar trebui să le adresezi copilului tău pentru a-l crește fericit, conform psihologilor

Data publicării:
Întrebările pe care ar trebui să le adresezi copilului tău pentru a-l crește fericit, conform psihologilor / FOTO: freepik.com @prostooleh
Întrebările pe care ar trebui să le adresezi copilului tău pentru a-l crește fericit, conform psihologilor / FOTO: freepik.com @prostooleh

Cum să-ți ajuți copilul să crească fericit? Potrivit psihologilor, trei întrebări pot avea un impact semnificativ. 



Ce s-ar întâmpla dacă ai aplica obiceiuri din psihologia pozitivă în viața ta de familie? Într-un articol publicat pe Your Tango, specialiștii au analizat întrebările pe care le poți adresa copilului tău pentru a-l ajuta să fie fericit.

Aceste întrebări îi permit copilului să se concentreze pe aspectele pozitive și să își exploreze sensibilitatea. Ele au caracteristica de a fi întrebări deschise, ceea ce înseamnă că nu invită copilul să răspundă cu „da” sau „nu”.

Astfel, copilul este încurajat să ofere răspunsuri detaliate, ceea ce poate fi un punct de plecare pentru discuții bogate.

Iată trei întrebări ușor de integrat în conversațiile dintre părinți și copii.

Citește și Mama „Venmo” devine un model de parenting tot mai popular: Ce spun experții despre acest trend

SURSA FOTO: freepik.com @freepik

Care a fost partea ta preferată a zilei?


Poți adresa această întrebare înainte de culcare pentru a-ți ajuta copilul să adoarmă cu o stare de bine.

Îl va face să se simtă fericit înainte de somn. Treptat, această întrebare poate deveni un adevărat ritual.


Pentru ce ești recunoscător?

Aceasta este o întrebare potrivită pentru momentul cinei. Poate deschide un moment de împărtășire între toți membrii familiei. Fiecare poate exprima lucrurile pentru care se simte recunoscător, ceea ce poate da naștere unor discuții valoroase.

Numeroase studii, inclusiv cele efectuate de cercetători de la Harvard Medical School, au subliniat legătura dintre fericire și recunoștință.

Ce ai de gând să faci în privința asta?

Când un copil întâmpină un obstacol, mulți părinți sunt tentați să intervină imediat sau să ofere sfaturi. Totuși, este important ca cei mici să își găsească singuri soluțiile pentru a-și dezvolta reziliența și stima de sine.

Această întrebare este un dar, deoarece îi arată copilului că ai încredere în capacitatea lui de a rezolva problema. Dacă nu reușește, te poți oferi să-l ajuți, gândind soluții împreună.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Recomandari si sfaturi




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel