Își anulează nunta și își cheamă logodnica în instanță pentru a obține inelul de logodnă înapoi!

Data publicării:
Își anulează nunta și își cheamă logodnica în instanță pentru a obține inelul de logodnă înapoi! / FOTO: freepik.com@Racool_studio
Își anulează nunta și își cheamă logodnica în instanță pentru a obține inelul de logodnă înapoi! / FOTO: freepik.com@Racool_studio


Deși trebuiau să se căsătorească, viitorul soț a dat înapoi și a anulat nunta. Dar a vrut inelul de logodnă înapoi. Atunci când logodnica sa a refuzat, el a acționat-o în instanță. Care este poziția juridică? 



Bruce Johnson, un inginer pensionar, și Caroline Settino, o fostă profesoară, urmau să se căsătorească. Înnebunit după logodnica sa, acesta i-a dăruit un inel de logodnă Tiffany în valoare de 63.000 de euro pentru a-i dovedi dragostea sa! 

Citește și „De ce nu ar trebui să-ți tratezi niciodată soția ca pe egalul tău, potrivit psihologiei”

Îndoieli cu privire la integritatea viitoarei sale soții

Sursa foto: freepik.com@freepik

Pe măsură ce lunile treceau, dulcele romantism dintre cei doi logodnici a început să se acrească. Viitorul soț nu aprecia tonul viitoarei sale soții atunci când îi vorbea și, mai ales, se temea că aceasta îl înșeală.

El a descoperit pe telefonul ei mobil mesaje adresate unui alt bărbat! Cu toate acestea, viitoarea sa soție îl asigură că este vorba doar de un vechi prieten. 

După o perioadă de gândire, Bruce Johnson a decis să renunțe și să anuleze nunta. În Franța, de exemplu, câteva sute de căsătorii sunt anulate în fiecare an.

Dar logodnicul a mers mai departe și i-a cerut inelul de logodnă înapoi. Logodnica a refuzat. Cazul a ajuns în instanță. 

Inelul de logodnă: un cadou condiționat

Sursa foto: freepik.com@freepik

Vezi și „Psiholog format la Harvard: Afirmații pe care cuplurile sănătoase NU le spun niciodată”

În Statele Unite, în statul Massachusetts, inelul de logodnă este un „cadou condiționat”. Ce înseamnă acest lucru?

Înseamnă că poate fi revendicat cu condiția ca logodnicul să nu fi făcut nimic greșit. În timp ce o primă instanță s-a pronunțat în favoarea lui Caroline Settino, considerând că nu a existat infidelitate și că el ar trebui „să își asume responsabilitatea pentru despărțire”.

Curtea de Apel a decis că, indiferent de cauza despărțirii, inelul de logodnă ar trebui să revină lui Bruce Johnson. Cazul se află acum în fața Curții Supreme din Massachusetts.

Poate că decizia sa va conduce la o revizuire a jurisprudenței? 

Ce lege se aplică în Franța?

În Franța, cine primește sau nu inelul de logodnă înapoi în cazul unei despărțiri? Dacă logodnica este de vină, trebuie să returneze inelul de logodnă fostului logodnic. Dacă fostul logodnic a făcut o greșeală, tânăra își păstrează inelul.

Cu toate acestea, există excepții: dacă este o bijuterie de familie, inelul trebuie returnat sau dacă are o valoare semnificativă în raport cu averea bărbatului care i l-a dăruit. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Stiri





DC Media Group Audience
pixel