Îți pierzi răbdarea cu copiii? Pune-ți aceste întrebări

Data publicării:
Fotografie de la Mikhail Nilov/ Pexels
Fotografie de la Mikhail Nilov/ Pexels

Dacă ai tendința de a-ți pierde răbdarea cu copiii tăi, poate fi util să-ți pui aceste întrebări pentru a reflecta la ce înseamnă să fii părinte și să ai o familie.



Furia și frustrarea sunt emoții umane universale, dar asta nu înseamnă că trebuie să fii o victimă a acestora și să lași sentimentele negative să prevaleze.

Ca adulți, avem obligația față de familia noastră și față de noi înșine de a preveni emoțiile noastre să ne pună stăpânire și de a putea reflecta la ceea ce se întâmplă. De aceea, în acest articol vei găsi 5 întrebări la care să te gândești când te enervezi pe copiii tăi.

Să recunoaștem: a fi părinte este dificil! A nu avea timp nici măcar să mergi la baie sau la duș fără să auzi pași mici care se apropie poate fi incredibil de frustrant.

Iată câteva întrebări la care să te gândești când te enervezi pe copiii tăi.

1. A țipa: Este cu adevărat util?

Un mod în care mulți părinți își exprimă furia și frustrarea este prin a țipa la copiii lor. Ei nu se opresc să se gândească la ce se întâmplă. Nu pentru că își doresc neapărat, ci pentru că, uneori, se simt atât de copleșiți încât își pierd controlul. Alteori, poate fi mai ușor să țipi decât să implementezi strategii pentru a rămâne calm.

Acest lucru îi face pe copii mai agresivi, fizic și verbal. Părinții care ridică vocea până la punctul de a țipa își sperie copiii și îi fac să se simtă nesiguri. Mai mult, ele provoacă și alte efecte pe termen lung, cum ar fi anxietatea, stima de sine scăzută și agresivitatea. Dimpotrivă, un părinte calm îi liniștește, îi face pe copiii lor să se simtă iubiți și acceptați în ciuda comportamentului prost.

Există multe întrebări și răspunsuri din care să alegi atunci când te confrunți cu o situație care te face să fiarbă sângele. Găsirea liniștii este posibilă! Învață să- ți gestionezi furia și să găsești o soluție pașnică folosind aceste întrebări pentru a reflecta când te enervezi pe copiii tăi. Toată familia va beneficia de ea!

2. Este atât de rău să-ți lași copiii să facă greșeli din când în când?

Când este cazul, lăsați copiii să greșească. Dacă ai o dorință puternică de a le arăta că fac lucrul greșit, să știi că este ego-ul tău.

Desigur, este responsabilitatea părinților să-și educe copiii să facă distincția între bine și rău. Cu toate acestea, nu veți putea niciodată să controlați alegerile pe care le fac și, în cele din urmă, și ei vor trebui să învețe din consecințele greșelilor lor.

3. Întrebări pentru reflecție: ai prefera să fii fericit sau ai dreptate?

Decide ce este mai important: să fii fericit sau să ai dreptate? Multe argumente sunt rezultatul dorinței de a avea dreptate. Dacă alegi să fii fericit, să potolești certuri cu copiii tăi, viața de familie va fi mai plăcută și vei fi mai relaxat. Ce este cel mai important pentru tine?

4. De ce ești supărat?

Acest lucru poate părea de bază, dar întrebați-vă de ce sunteți supărat. Te-a rănit cineva fizic? Te-au dezamăgit? Nu au respectat una dintre valorile tale? Află de ce ești frustrat și fă pașii necesari pentru a găsi o soluție. Important este să știi ce se întâmplă cu tine, astfel încât să poți găsi o cale de ieșire cât mai curând posibil.

2. Fotografie... (pexels-gabby-k-7114236-1_78024500.jpg)

Fotografie de la Monstera Production/ Pexels

5.  Ești în stare să găsești soluții pentru problemă?

Căutați soluții în loc să încercați să vă simțiți mai bine. Acționarea cu furie nu te va face să te simți mai bine. În loc să țipi la copiii tăi, de exemplu, lucrează împreună pentru a găsi o soluție pașnică. Rezultatul va fi mult mai bun și mai presus de toate va merita. Cu toții vă veți simți mai bine și copiii nu vor purta o rană emoțională care ar putea rămâne cu ei toată viața.

 

Furia și frustrarea sunt o oportunitate practică de a găsi pacea. Ori de câte ori te simți supărat, vezi situația ca pe o oportunitate de a-ți exersa abilitățile de gestionare a furiei. Faceți eforturi pentru a gestiona această perioadă de frustrare mai bine decât data trecută.

Evitați să lăsați furia, frustrarea și supărarea să preia conducerea. În calitate de părinți, avem diverse opțiuni disponibile. Încearcă să găsești soluții și să promovezi pacea în loc să cedezi în fața unor impulsuri mai primitive, pentru că acestea nu vor face decât să dăuneze atât ție, cât și familiei tale.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Elena Didila | Categorie: Comportamente si Emotii




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

pixel