Lista liceelor unde niciun candidat nu a promovat examenul

Data publicării:
Lista liceelor unde niciun candidat nu a promovat examenul/ FOTO: freepik.com@ pressfoto
Lista liceelor unde niciun candidat nu a promovat examenul/ FOTO: freepik.com@ pressfoto

Niciun candidat din 50 de licee din țară nu a luat examenul de Bacalaureat 2024, sesiunea iulie, potrivit rezultatelor dinaintea contestațiilor de la Ministerul Educației, prelucrate de platforma BacPlus.



Au fost luate în considerare licee de stat și private și licee cu câte un singur candidat. Anul trecut erau 53 de licee cu o rată de promovare zero, potrivit platformei. Amintim, liceele cu rata de promovare zero sau cu un singur absolvent care a promovat nu mai pot propune cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență zi, în anul următor.

În total, în 50 de licee din țară, niciun candidat nu a luat examenul de Bacalaureat la sesiunea iulie 2024, potrivit platformei BacPlus. De remarcat, că 19 licee au avut un singur candidat, iar în trei licee candidații nu s-au prezentat la examen.

Cei mai mulți candidați, 23, sunt la Liceul Teoretic „Dr. P. Boros Fortunat”, Zetea, din județul Harghita și niciunul nu a obținut medie de trecere. Anul trecut liceul a avut 9 candidați și o rată de 11% promovare.

Potrivit ordinului pentru aprobarea Metodologiei privind fundamentarea cifrei de școlarizare pentru învățământul preuniversitar de stat, evidența efectivelor de antepreșcolari/preșcolari și elevi școlarizați în unitățile de învățământ particular pentru anul școlar 2024-2025, liceele care, în sesiunile cumulate din 2023 ale examenului de Bac, nu au avut niciun candidat care să promoveze examenul, nu vor propune cifră de școlarizare la clasa a IX-a cu frecvență zi.

Lista integrală poate fi vizualizată AICI.

Citește și „Topul liceelor din București, după media la bac”

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie





DC Media Group Audience
pixel