Pe măsură ce copiii cresc și ajung la vârsta adultă, iar părinții își reimaginează viața de zi cu zi, multe familii experimentează un sentiment inevitabil de deconectare mai târziu în viață.
Lucrătoarea socială autorizată Joslyn Jelinek sugerează că aceste tendințe tipice de deconectare și izolare sunt de obicei alimentate de lipsa de comunicare și de lipsa limitelor.
Totuși, uneori, există lucruri mai subtile pe care copiii adulți nu își dau seama că le fac, care îi rănesc profund pe părinți și afectează negativ dinamica familiei.
Prin recunoașterea acestor comportamente subtile, copiii adulți nu doar că își redirecționează atenția către cultivarea unei relații mai sănătoase între părinte și copil, dar și implică o comunicare deschisă, empatie fundamentală și respectul esențial pentru ca orice familie să prospere.
SURSA FOTO: Freepik.com@bearfotos
Vezi și Copiii care au relații proaste cu mamele lor au aceste comportamente
Psihologul Nick Wignall susține că invalidarea emoțională interferează negativ cu maturitatea emoțională, făcându-i pe oameni să se simtă mai puțin auziți, apreciați și înțeleși în conversațiile lor.
Acest tip de invalidare poate provoca resentimente și deconectare acasă, mai ales între părinți și copiii lor adulți.
Deși ar putea fi unul dintre lucrurile pe care copiii adulți nu își dau seama că le fac pentru a-și răni părinții profund, incapacitatea lor de a face loc pentru experiențele sau emoțiile părinților nu doar că îi izolează pe aceștia, dar pune presiune asupra capacității lor de a menține o relație sănătoasă, bazată pe încredere și comunicare.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News
Te-a ajutat acest articol?
Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.