Lucruri pe care toți bunicii vor ca nepoții lor să le știe

Data publicării:
Lucruri pe care toți bunicii vor ca nepoții lor să le știe / FOTO: Freepik.com@freepik
Lucruri pe care toți bunicii vor ca nepoții lor să le știe / FOTO: Freepik.com@freepik

Înțelepciunea unei bunici rămâne cu noi pentru toată viața.



Cei de la CountryLiving au întrebat mai multe bunici ce își doresc cel mai mult să știe nepoții lor, iar nepoții adulți au împărtășit lecțiile și citatele lor preferate despre viață.

Iată lecțiile pe care bunicii ar vrea ca nepoții lor să le știe!

Citește și Își iubesc bunicii nepoții mai mult decât propriii copii? Iată ce spune știința!

Există o iubire adevărată pentru fiecare

„Bunica mea îmi spunea întotdeauna: 'Există un capac pentru fiecare oală', un partener pentru fiecare. Am avut încredere totală în ea și asta m-a ajutat să-mi găsesc sufletul pereche - am scris chiar și câteva cărți pe această temă!”, spune Arielle Ford.

Trebuie să ai banii tăi mereu pentru a nu depinde de nimeni!

Sursa foto: freepik.com@freepik

„Un sfat plin de înțelepciune de la bunica mea care mi-a fost întotdeauna de folos este: „Întotdeauna să ai banii tăi și să te prefaci că șerpii sunt pe ei”. Cu alte cuvinte, asigurați-vă că aveți un fond pentru zile negre la care numai dumneavoastră puteți avea acces.” - Linda Landsman.

Fii respectuos și iubitor față de toți

„Mesajul meu pentru nepoții mei este să arătați întotdeauna dragoste și respect tuturor celor care intră în viața voastră, indiferent de culoarea pielii lor. Cu toții suntem oameni. Toți sângerăm roșu și toți venim de pe acest pământ”, spune Lacretia Holt Pollard.

Asigură-te că partenerul tău ajută la treburile casnice

„Bunica mea obișnuia să spună: „Nu te face prea util”.  Se referea în special la acasă. Lasă-ți soțul să facă cafeaua, să spele rufele sau să se ocupe de alte treburi casnice.”  - Hilary Harley.

Lacrimile se varsă în privat

Vezi și „Mama nu trebuie să meargă la teatru sau să citească cărți înainte de naștere”. Sfaturi absurde de acum 100 de ani privind maternitatea și creșterea copiilor

„Bunica mea avea multe vorbe pline de înțelepciune, dar cea mai bună era: „Nu-i lăsa niciodată să te vadă transpirând. Poți plânge acasă cu cei dragi, dar întotdeauna să fii dură pe dinafară'”. - Kari Bentley-Quinn.

Nu-ți pierde niciodată speranța!

Sursa foto: freepik.com@vecstock

„Viața este grea! Vor exista momente în care nepotul meu va trebui să își adune toată puterea pentru a persevera. Mesajul meu este: „Nu-ți pierde niciodată speranța. Și să nu subestimezi niciodată puterea rugăciunii”,  -Kat Hawthorne.

Iubește-te și respectă-te pe tine însuți

„Sunt pe cale să devin bunică și vreau să-i spun nepotului meu: „Ai dragoste și respect pentru familia ta, pentru prietenii tăi, dar mai

presus de toate, pentru tine însuți”  -Maxine Tracey Gilbert.

Totul se întâmplă pentru un motiv

„Bunica mea a trăit până la 101 de ani și întotdeauna a împărtășit această înțelepciune, indiferent de situație sau circumstanțe: „Este mai bine așa." -Lee Papier.

Vorbește, nu trimite mesaje

„Am cinci nepoți și le spun: 'Închideți telefoanele mobile și vorbiți cu oamenii! Fiți prezenți'. Nu există nimic mai rău decât copiii care nu se conectează din cauza dispozitivelor lor.” - Paula Millhouse.

Lăsați buburuzele să zboare libere!

„Bunica omora toate insectele fără să stea pe gânduri, dar spunea să nu omorâm niciodată o buburuză. Ne spunea să ne asigurăm că: „Prindeți buburuza, puneți-vă o dorință și suflați-le spre libertate.” -Maryann Femia Raposo.


Există un departament pentru femei în Rai

„Bunica mea mi-a spus odată: „Există un loc special în Rai pentru femei, doar pentru că suntem femei.” -Amanda Gale

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Recomandari si sfaturi





pixel