Lupta unei mame, nevoită să locuiască cu cei 7 copii în condiții inumane. Povestea lor tulburătoare: „Nu mai știu încotro să mă îndrept”

Data publicării:
Lupta unei mame, nevoită să locuiască cu cei 7 copii în condiții inumane. Povestea lor tulburătoare „Nu mai știu încotro să mă îndrept” FOTO: freepik.com @alinavanila
Lupta unei mame, nevoită să locuiască cu cei 7 copii în condiții inumane. Povestea lor tulburătoare „Nu mai știu încotro să mă îndrept” FOTO: freepik.com @alinavanila

Într-un peisaj marcat de dificultăți și lupte cotidiene, Cheryl Shaw și familia ei se confruntă cu o situație disperată în orașul Manchester, Anglia. Cu o forță interioară incredibilă, dar și cu o inimă zdrobită, Cheryl împărtășește povestea lor tulburătoare, în speranța că vocea ei va străbate zidurile indiferente ale autorităților locale.



Într-o atmosferă înecată de umiditate și mucegai, familia Shaw împarte în prezent un apartament modest din Oldham, în care un singur pat devine epicentrul traiului lor de zi cu zi. Cu șapte copii care caută un spațiu de joacă, de învățare și de odihnă, spațiul limitat îi constrânge într-un mod inimaginabil. Mucegaiul și umiditatea au capturat mica lor încăpere.

Fără răspuns la cererile sale disperate de ajutor, Cheryl a ajuns la disperare. Fiecare zi este marcată de lacrimi, iar sufletul ei se simte ca și cum ar lovi un zid solid de cărămidă. Cu ochii înroșiți de nopți nedormite și cu inima strânsă în fața disconfortului pe care îl văd copiii ei suferind, ea își mărturisește în durere: „Nu mai pot continua în aceste condiții. Copiii trăiesc cu amărăciune această situație”.

La fel ca multe alte familii în aceeași situație, Cheryl Shaw și familia ei nu cer miracole, ci doar o șansă corectă la o viață mai bună.

Citește și Avertismentul unui profesor înainte de întoarcerea elevilor la școală: „Aveți grijă!”

Lupta unei mame: Înfruntând provocări incredibile

Într-o întorsătură dramatică a sorții, ceea ce ar fi trebuit să fie o casă nouă, caldă și primitorare pentru Cheryl și noul ei născut, Laila, în iunie 2020, s-a transformat într-o provocare uluitoare. Prin împrejurări care au scăpat complet de sub controlul său, anul trecut Cheryl a fost nevoită să își ia în grijă și ceilalți șase copii.

În prezent, într-un spațiu care ar fi trebuit să fie confortabil, Corey, în vârstă de 14 ani, Lacey, în vârstă de 10 ani, Oakley, în vârstă de 6 ani, Colton, în vârstă de 9 ani, Skylar, în vârstă de 8 ani, Laila, în vârstă de 2 ani, Leah, în vârstă de 15 ani și Cheryl, în vârstă de 38 de ani, împart două camere strâmte. Laila, Oakley și Colton dorm pe podeaua sufrageriei alături de Cheryl.

„Încerc să le fac condițiile cât mai bune”, a mărturisit Cheryl, potrivit Mirror. „Am așezat pături groase și perne pe podea. Dar, desigur, au nevoie de paturi potrivite. Ăsta e modul în care au trăit de la sfârșitul anului trecut.”

Lupta disperată a Cheryl nu s-a oprit aici. Înfruntând o realitate ce pare să-i scape din mână, ea și asistentul social au cerut ajutor de la Consiliul Oldham și de la First Choice Homes (FCHO), entitatea care administrează proprietatea, sperând la o soluție mai adecvată pentru familie. Din nefericire, cererile lor au fost respinse. În timp ce Consiliul Oldham a menționat că colaborează cu FCHO pentru a găsi o alternativă temporară pentru Cheryl, s-a aflat că 106 familii așteaptă în prezent pe lista pentru o proprietate cu cinci camere în același cartier.

„Continui să lupt din răsputeri. Fac tot ce mi se cere. Dar copiii nu au somn liniștit - situația este pur și simplu înfricoșătoare”, spune Cheryl.

Vezi și „Voi fi atât de fericită!” Fetiță de 5 ani, bilețel dureros pentru „tăticul meu” înainte de a-și pierde viața în vacanță la bunici

Lupta pentru o locuință decentă

Într-un dialog deschis cu Manchester Evening News (M.E.N.), Consiliul Oldham a dezvăluit că nicio locuință cu cinci dormitoare disponibilă în regim de închiriere socială nu a fost oferită în zonă începând cu iulie 2021. În mijlocul acestei realități înfricoșătoare, Cheryl a fost îndemnată să plece din Manchester în căutarea unei șanse mai mari de a obține cu succes o locuință mai generoasă.

Cu toate acestea, în ciuda sfaturilor, ea simte că se pierde într-un labirint de separare de familie și destrămarea rețelei sale de sprijin. În ciuda circumstanțelor, ea rămâne plină de hotărâre și crede că ar putea transforma chiar și un pat cu trei locuri într-o soluție funcțională. „Tot ce doresc este să primesc o locuință potrivită pentru mine și pentru copii”, a subliniat Cheryl.

În încercarea sa de a găsi o soluție, Cheryl a fost îndrumată să exploreze piața privată de închirieri. Cu toate acestea, această căutare îi pune în față o dilemă imposibilă, întrucât unii proprietari se feresc de ea din cauza numărului mare de copii (șapte în total), în timp ce alții cer o garanție - o cerință pe care ea nu o poate îndeplini. Într-o realitate în care costurile crescătoare strangulează bugetul familiei, suma de 389 de lire sterline pe lună pentru un apartament care să le ofere spațiu suficient pentru Cheryl și cei șapte copii pare o povară insurmontabilă.

„Umezeala s-a instalat cu ferocitate în apartament din cauză că aici spăl, aici usuc”, a explicat ea. Cu o voce plină de îngrijorare, Cheryl a recunoscut că este terifiată pentru sănătatea copiilor ei, mai ales în urma tragicului deces al lui Awaab Ishak, un copil de doi ani din Rochdale. Raportul medical a dezvăluit că moartea lui Awaab a fost provocată de o afecțiune respiratorie cauzată de prezența „extensivă” de mucegai în apartamentul cu un dormitor al familiei.

„Zilnic, copiii se confruntă cu tuse și răceală”, a mărturisit Cheryl pentru M.E.N. „Nivelul de umiditate mă bântuie constant. Este o situație simplu de neîndurat. Hainele mele sunt aruncate în spatele canapelei, pentru că nu există spațiu pentru ele. First Choice Homes este conștientă de infestarea cu mucegai”, a subliniat ea. „Ei mi-au recomandat să deschid ferestrele”.

Citește și „Deșteaptă-te, române! Nu avem aer!” Strigăt de durere după cazul Alexandra și tragedia de la 2 Mai: „Închide ochii și imaginează-ți că ești părinte”

Eforturile disperate pentru o viață mai bună

Mămica spune că primește plângeri din partea vecinilor pentru micuții săi încearcă să își găsească un loc pentru joacă în împrejurimile locuinței lor. Cu toate acestea, înăuntrul propriului apartament, spațiul este o resursă atât de limitată, încât nu îi permite copiilor să își dezvolte creativitatea și să se bucure de joc.

„Este o sursă constantă de îngrijorare să văd copiii crescând prea repede”, a mărturisit Cheryl cu sinceritate, într-un moment de vulnerabilitate. Într-o dezvăluire uluitoare, ea a dezvăluit că propria sănătate mintală a fost afectată, fiind recent diagnosticată cu zona zoster ca urmare a stresului și a îngrijorărilor constante. Noaptea, somnul copiilor este afectat de condițiile necorespunzătoare, iar nevoia lor de dormitoare separate pentru a se simți în siguranță și confortabil se transformă într-un vis distant.

Prinsă într-o spirală de disperare, Cheryl a mărturisit: „Nu mai știu încotro să mă îndrept. Am încercat toate căile posibile. Tot ce doresc este o mână de ajutor și o locuință în care copiii mei să poată dormi în liniște și să poată aborda școala cu energie și entuziasm”.

În ceea ce privește reacția First Choice Homes Oldham, un purtător de cuvânt a declarat: „Din respect pentru confidențialitatea chiriașilor noștri și în conformitate cu reglementările privind protecția datelor, nu suntem în măsură să facem comentarii cu privire la cazul specific. Cu toate acestea, când sunt aduse la cunoștința noastră informații cu privire la deficiențele serviciilor noastre, acționăm prompt pentru a le remedia, oferind o prioritate imediată aspectelor precum prezența mucegaiului și umidității”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Loredana Iriciuc | Categorie: Social
Tagurile articolului: anglia copii familie locuinta sociala mama




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel