Mai multe medii de 10 la Evaluarea Națională 2024, după contestații

Data publicării:
Mai multe medii de 10 la Evaluarea Națională 2024, după contestații / FOTO: freepik.com@tonodiaz
Mai multe medii de 10 la Evaluarea Națională 2024, după contestații / FOTO: freepik.com@tonodiaz

Mai multe medii de 10 după valul de contestații la Evaluarea Națională



A crescut numărul elevilor cu media generală 10 la Evaluarea Națională 2024, după rezolvarea contestațiilor, potrivit Ministerului Educației. Inițial erau 65 de medii de 10. După soluționarea contestațiilor, numărul lor a crescut la 74. Concret, 9 din elevii care au făcut contestații au obținut medie maximă.

Conform datelor Ministerului Educației, este cel mai mic număr de medii de 10 din istoria evaluării naționale.

„A crescut, de asemenea, numărul elevilor cu media generală 10: de la 65 la 74 (466 în anul 2023)”, se arată în comunicatul Ministerului Educației.

În București, înainte de contestații, erau 28 de candidați cu media 10. Acum, după soluționarea contestațiilor, sunt în 32 de absolvenți de clasa a VIII-a cu media 10.

Tot după soluționarea contestațiilor, în județul Cluj sunt 7 medii de 10, ceea ce înseamnă că încă un elev a obținut media 10 după contestații. Când au fost publicate rezultatele inițiale, în Cluj erau 6 medii de 10.

În județul Argeș, după soluționarea contestațiilor, numărul mediilor de 10 a crescut la 4. Înainte de afișarea rezultatelor finale, erau 3 medii de 10, potrivit Edupedu.

Statistică îngrijorătoare. Patru din zece copii din mediul rural nu au obținut media 5 la Evaluarea Națională 2024

Șapte din zece elevi înscriși la Evaluarea Națională 2024 au obținut medii peste 5, față de 76,2% anul trecut, conform datelor oficiale publicate de Ministerul Educației. În mediul rural, 42,4% nu au reușit să obțină o medie peste 5, conform analizei Edupedu.ro. 

Rezultatele sunt cele mai slabe din ultimii 4 ani. World Vision România propune mai multe soluții pentru reducerea decalajului urban-rural, cum ar fi sprijin suplimentar pentru elevii din mediul rural la matematică și limba română, tabere de vară și ședințe de consiliere individuală psihologică, precum și ajutor financiar, conform unui comunicat de presă.

De asemenea, se observă o creștere de peste 26% față de simulare a notelor peste 5 obținute de către elevi la matematică. În schimb, a scăzut cu peste 84%, numărul candidaților cu medii maxime, doar 65 de absolvenți de gimnaziu au încheiat examenul cu media 10, față de 429 anul trecut și 221, în anul 2022, se precizează în comunicat.

Matematica, în prăbușire la Evaluarea Națională: aproape jumătate dintre elevii din mediul rural nu au luat nota 5, cu 8% mai mulți decât în 2023 / Situația este similară cu cea de acum 3 ani.

Prezența adolescenților la Evaluarea Națională 2024

Conform datelor publicate de Ministerul Educației, un număr de aproximativ 16.000 de elevi înscriși în clasa a VIII-a, fie nu au terminat clasa, fie nu au fost înscriși automat de școli la Evaluarea Națională 2024. Totodată, acest număr este cel mai mare din ultimii 5 ani și reprezintă aproximativ 10% din totalul elevilor înscriși la început de an școlar. 

Mai exact, 15.866 de elevi din 176.266 elevi aflați în clasa a VIII-a fie nu și-au dorit să participe la examene, fie au rămas repetenți. Situația este cu atât mai îngrijorătoare, în condițiile în care înscrierea elevilor la această evaluare este automată și obligatorie pentru școli, fiind făcută de către secretariat, pentru toți absolvenții de clasa a VIII-a.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți Parinți și Pitici și pe Google News



Te-a ajutat acest articol?

Urmărește pagina de Facebook Părinți și pitici și pagina de Instagram Părinți și pitici și accesează mai mult conținut util pentru a avea grijă de copilul tău în fiecare etapă a dezvoltării lui.


Autorul articolului: Raluca Panțiru | Categorie: Educatie




Articole similare
Cele mai noi articole
Trend - Top citite

DC Media Group Audience
pixel